PREDSTAVITEV GIBANJA

Ponosni na Izolo gredo na volitve

Izola, 30. avgust 2018
Ob ruševinah nekdanje tovarne Argo, ki morda scenografsko deluje kot dobra kulisa, v realnem svetu pa opozarja na dolgotrajno reševanje prostorske problematike, se je danes predstavilo gibanje Ponosni na Izolo. “Kot smo obljubili, gremo na volitve,” so zapisali na družbenem omrežju.

Foto: U.R.

Razloge za ustanovitev gibanja in odločitev za župansko kandidaturo je Evgen Komljanec, sicer direktor ZD Izola, strnil z opisom Izole, ki naj bi v zadnjih letih zaspala in potrebuje pomoč, da ji povrnejo dušo, bogato izolsko tradicijo pa nadgradijo z novo identiteto.

“V gibanju ni prostora za izključevanje, sodelovali bomo z vsemi. Pomembno je le, da imajo radi Izolo, so ponosni nanjo in zanjo pripravljeni delati,” je dejal Komljanec.

Na novinarski konferenci so o gibanju poleg Komljanca spregovorili še njegovi podporniki, med katerimi je tudi nekaj znanih obrazov. Mojca Ferle je v svojem govoru izpostavila pomen razvoja ustrezne mladinske politike, vključno z izgradnjo mladinskega centra, Anja Bajda Gorela pa je poudarila, da Izola nujno potrebuje nov, sodobno opremljen kulturni center.

Olimpijec, jadralec Vasilij Žbogar, in nekdanji nogometni reprezentant Tonči Žlogar sta spregovorila o pomenu vključevanja čim večjega števila otrok v različne športne panoge ter razvijanja pogojev za rekreativni in vrhunski šport.

Novinarska konferenca pa po Komljančevih besedah ni bila namenjena le predstavitvi gibanja, temveč so si jo zamislili tudi kot nekakšno povabilo k sodelovanju.

“Pod naše padalo vabimo vse dobromisleče ljudi, skupine, liste in stranke, da se nam pridružijo. Če bo odziv dovolj velik, smo pripravljeni to padalo deliti z vsemi, s katerimi bi se lahko programsko uskladili in oblikovali predvolilno koalicijo, ki bi omogočila hitrejši začetek dela po volitvah,” je napovedal.

Foto: U. R.

Osrednje točke programa gibanja bi lahko strnili v ustrezno socialno ravnanje občine in skrb za najšibkejše, revizijo megalomanskih projektov v vzhodnem in zahodnem zalivu, oživitev starega mestnega jedra, podpora umetnosti, preplet kulture in druženja ter razvoj gospodarstva s ciljem ustvarjanja novih delovnih mest.

Med prednostmi gibanja je Komljanec izpostavil predvsem sposobnost usklajevanja zelo različnih interesov, ki pripeljejo do sinergije.

Sedanji direktor Zdravstvene doma ima sicer kar nekaj izkušenj na političnem področju, saj je bil kot član stranke LDS izolski podžupan.

“Ponujamo županskega kandidata, ki 12 let ni bil v politiki – torej je nov in star obraz, če želite, pa tudi stric iz ozadja. Tako da dobite vse v paketu,” se je v šali opisal.

V stranko se ne bodo preoblikovali, na lokalne volitve pa se bodo podali z zbiranjem podpisov.

“Če bomo dobili dovolj podpisov, bomo šli na volitve, če jih ne bomo dobili dovolj, pomeni, da ideja ni dovolj zanimiva in bi bilo nesmiselno nastopiti na volitvah,” je še povedal Komljanec.

Nataša Fajon

Povezane vsebine:

Župan Kolenc: Nekateri rezultati bodo vidni šele v prihodnjih letih

Z novimi prostori do boljšega zdravljenja odvisnosti