POMOČ V STISKI

Pomagajmo družini, ki ji je požar uničil stanovanje

Izola, 22. avgust 2018
V izolskih Livadah je v soboto, 18. avgusta 2018, izbruhnil požar v enem izmed stanovanjskih blokov. Ker je stanovanje tričlanske družine popolnoma zgorelo so v Izoli združili moči, da bi ljudem v stiski čim bolj pomagali.

Kot so sporočili z Občine Izola, je za mamo, očeta in sina, ki bo septembra pričel s šolanjem na srednji šoli, trenutno poskrbljeno, a to ne spremeni dejstva, da družina preživlja resnično hudo stisko, saj je v požaru izgubila vse.

»Občina Izola, Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Izola ter časopis Mandrač smo združili moči, da bi lahko čim prej pristopili k sanaciji pogorelega stanovanja, ki na žalost ni bilo zavarovano,« so zapisali.

Vse, ki bi želeli pomagati prizadeti družini, sporočajo, da lahko to storite ma 2 načina:

• z nakazilom prostovoljnih prispevkov na TRR Rdečega križa Izola številka: SI56 1010 0002 9190 108, namen – požar v Livadah, pri čemer bo celoten izkupiček namenjen prizadeti družini za sanacijo stanovanja

• z doniranjem oblačil, pohištva, gradbenega materiala, s ponudbo ugodnih obrtniško-gradbenih del … Kontakt je RK Izola, Sergio Bergamasco, tel. št.: 051 672 160. Seznam vsega, kar potrebuje prizadeta družina, bo na voljo v naslednjih dneh.

Javno podjetje Komunala Izola d.o.o. bo pričela s prvimi najnujnejšimi sanacijskimi deli že v tem tednu, nato pa pride na vrsto popolna obnova stanovanja.

Posebna zahvala gre Rdečemu križu Izola, ki je v tako kratkem času že poskrbela, da bo pričetek šolanja za mladoletnega sina kar se da brezskrben.

Uredništvo

Foto: Občina Izola

Foto: Občina Izola