KULTURA

Poletna razstava društva Solinar

Piran, 22. avgust 2017
Likovno društvo Solinar je tudi letos pripravilo poletno razstavo z naslovom Poletje 17. Razstavljenih je 32 slik v tehniki akril na platnu, ki so nastale v zadnjih dveh letih, v svoja dela pa so avtorji skušali ujeti poletno vzdušje, brezčasnost Pirana in privlačnost morja.

Foto: Društvo Solinar

Razstavo si je moč ogledati v galeriji Impresije, ki se nahaja na Fornačah 15, vsak petek in soboto od 19. do 22. ure v avgustu, do konca septembra pa od 18. do 21. ure.

Foto: Društvo Solinar

»Vse od trenutka, ko vzamemo čopič v roke in se pred našimi očmi zgodi rojstvo misli na izbrano temo v obliki barve, poteze ter strukture, na nas vpliva močan kolorit motivov, ki jih skušamo preliti v podobo. Likovni izraz vsakogar od nas odseva naše notranje razpoloženje ob doživljanju motiva, ki nas je tako pritegnil, da smo se odločili, da ga prelijemo v podobo,« je o motivih razstavljenih slik povedala članica društva Marta Kunaver.

Po njenih besedah je okolje, v katerem živijo, neizčrpen, najlepši in najprivlačnejši vir navdiha.

»Še vedno se odločamo za čim bolj realistično preslikavo videnega na platno, za jasno in neposredno sporočilnost, za izpovednost in barve, ki odsevajo naše veselje do življenja,«je dodala Kunaverjeva.

Avtorji razstavljenih del, Mario Benčič, Bruno Bonin, Cveta Borštnar, Jasna Bušič, Ana Jeretič, Marta Kunaver in Giulio Ruzzier, bodo veseli vsakogar, ki jih bo počastil z obiskom in z njimi delil svoje vtise.

NF