ZAČETEK DEL

Poleg garažne hiše Arze 21 novih parkirnih mest

Piran, 30. maj 2018
Začela so se dela na peščenem parkirišču poleg garažne hiše na Arzah v Piranu. Po zaključku del bo na voljo dodatnih 21 parkirnih mest. Dela bodo zaključena do konca junija.

Foto: Okolje Piran

Kot so sporočili iz Okolja Piran, so danes začeli z investicijo ureditve parkirišča na Arzah, s katero bodo zagotovili dodatnih 21 parkirnih mest. Prvotni načrt je sicer predvideval 26 mest, a so po usklajevanju s sosedi število zmanjšali, da bi lahko okolico parkirišča, ki gleda proti stanovanjskemu bloku, hortikulturno uredili.

Investicija je ocenjena na 40.000 €, za izvajalca del je bilo izbrano podjetje ISBE d.o.o. iz Portoroža, ki naj bi z deli zaključilo predvidoma do konca junija.

Na okolju pojasnjujejo, da bodo lahko na novem parkirišču parkirali abonenti garažne hiše Arze in drugi obiskovalci, za katere bo veljala enaka cena parkiranja kot v garaži, torej 1,20 € na uro.

Nova parkirna mesta bodo olajšala tudi obiske pokopališča, doslej so namreč obiskovalci imeli na voljo le tri parkirna mesta in eno za invalide.

Okolje Piran se bližnjim stanovalcem zahvaljuje za razumevanje in potrpljenje v času izvajanja del.