VARNO V ŠOLO

Pobarvanka o prometni varnosti za prvošolčke

Koper, 2. september 2018
Šolske počitnice se končujejo, začenja se novo šolsko leto in z njim vsakodnevna prisotnost množice otrok, mladostnikov in njihovih staršev na šolskih poteh in v okolici izobraževalnih ustanov. Vsi moramo biti previdni v tem času. Otroci so še razposajeni, vozniki pa smo med poletjem malo pozabili na množico otrok na ceti. Starši moramo predvsem najmlajše dobro pripraviti na previdnost v cestnem prometu, so sporočili s koprske policijske uprave.

Foto: PU Koper

Kot so zapisali, bodo prve šolske dni v okolici šol tako policisti kot prostovoljci skrbeli za varnost najmlajših. Staršem pa svetujejo, da v tem tednu namenijo več časa
prometnovarnostni vzgoji otrok. Preverijo naj, kaj njihovi otroci znajo in zmorejo, ne le na šolski poti, ampak tudi sprehodu, kolesu ali v avtomobilu. Ob tem naj tudi na pozabijo, da z lastnim ravnanjem dajejo zgled svojim otrokom.

Policijska uprava poziva voznike, naj odstopijo prednost pešcem, predvsem otrokom, da bodo lahko varno prečkali cesto, parkirajo naj pravilno, saj lahko z nepravilno ustavitvijo ali parkiranjem ne samo ovirajo, temveč tudi ogrožajo otroke. Izogibajo naj se rabi mobilnega telefona med vožnjo, ki nevarno preusmerja pozornost stran od ceste in dogajanja v prometu.