KOMORNI KONCERTI

Piranski glasbeni večeri praznujejo 40 let

Piran, 2. julij 2018
Julijski četrtki so v Piranu rezervirani tudi za Piranske glasbene večere. 40. sezono bo v četrtek, 5. 7. 2018, odprl Kvartet Accadémia. Vsi koncerti se bodo odvijali v Križnem hodniku Minoritskega samostana Piran.

Foto: Kvartet Accademia, vir: Avditorij Portorož

Mednarodni komorni festival Piranski glasbeni večeri že štiri desetletja ponuja vrhunske poletne koncerte v Piranu, kjer se čudovita zvočna kulisa postavlja ob bok arhitekturni. Programska in organizacijska zaveza uvrščata festival med elito komornih festivalov.

Namen festivala je nadaljevati z glasbeno tradicijo, začeto s slovitim violinistom in skladateljem Giuseppejem Tartinijem ter Accademio dei Virtuosi iz 18. stoletja in krepiti čezmejno sodelovanje. Programska pestrost se kaže tako v izvajalskih zasedbah kot v izboru avtorjev oziroma obdobij, ki jih ti predstavljajo: od srednjeveške pesmi preko baročnih mojstrov, velikanov klasicizma, do romantikov in sodobnih skladateljev ter glasbenih novitet uveljavljajočih se skladateljev.

Foto: Diana Grubišič Čikovič, vir: Avditorij Portorož

V štiridesetih letih je na Piranskih glasbenih večerih nastopilo preko 230 solistov in ansamblov iz Slovenije in tujine. Koncerti Piranskih glasbenih večerov umeščajo Piran v središče unikatnega vrhunskega komornega muziciranja v slovenski Istri in širše.

Spored:
5. 7. Kvartet Accademia
12. 7. Srđan Bulatovič in Darko Nikčevič, kitarski duo
19. 7. Brin Bernatovič in Diana Grubišič Čikovič, duo harf
26. 7. Moira Cauzzo – violina in Ricardo Ali ALvarez – klavir

Tako kot zadnji dve leti je tudi letos umetniški vodja programa direktorica Avditorija Portorož-Portorose MgA. Dragica Petrovič.

14 €, 12 € za študente in upokojence. Paket vstopnic za vse koncerte 40 €.

Povezane vsebine:

Filmsko poletje v Piranu bo odprl film Roka Bička Družina

Fulvia Zudič je na ogled postavila “svoj” Piran