NOVA PRIDOBITEV

Piran je dobil nove javne sanitarije

Piran, 24. april 2018
Piran bo v novo turistično sezono vstopil z novimi javnimi sanitarijami. Župan Peter Bossman jih je danes predal v upravljanje Milici Maslo Bezer iz Okolja Piran.

Foto: Predaja ključev, avtor: Ariana Buzleta

Kot so sporočili z Občine Piran, so z današnjim dnem ob vstopu v mestno jedro Pirana na voljo nove javne sanitarije, ki se nahajajo v neposredni bližini avtobusne postaje. Župan Peter Bossman je namreč Milici Maslo Bezer, vodji Sektorja javnih storitev pri Javnem podjetju Okolje Piran, predal ključe sanitarij.

»Z današnjim dnem Piran postaja še bolj prijazno mesto za vse nas. Urejenost, dostopnost in čistoča javnih sanitarij ni prva stvar, na katero pomislimo, ko zapustimo udobje svojega doma, a gre za zelo pomemben dejavnik kakovosti življenja v mestu in včasih o njem pove več kot vse reklamno in promocijsko gradivo skupaj,« je prepričan župan Bossman. Dodal je, da verjame, da bo JP Okolje Piran nove sanitarije dobro upravljalo, da bodo vedno brezhibno čiste in opremljene s higienskim materialom.

Foto: Sanitarije za moške, avtor: Ariana Buzleta

Javne sanitarije bodo občankam in občanom ter obiskovalkam in obiskovalcem v visoki turistični sezoni med 1. junijem in 30. septembrom na voljo vsak dan med 6. in 24. uro, od 1. oktobra do 31. maja pa vsak dan med 7. in 20. uro. Za uporabo ženskih in moških stranišč, sanitarij za gibalno ovirane osebe, previjalnice in tušev bo treba odšteti 50 centov, so še dodali na občini.

Foto: Sanitarije za ženske, avtor: Ariana Buzleta

Vrednost investicije znaša 156.000 evrov brez DDV-ja. Projekt je pripravila družba Arhitecta nepremičnine, d. o. o. iz Portoroža, dela pa je opravilo podjetje Geoit, d. o. o. iz Kopra, ki ga je Občina Piran izbrala prek javnega naročila.

Povezane vsebine:

Praznik sv. Jurija poveže vse, ki imajo radi Piran