AKTUALNO

Pestra ponudba na Centralni plaži Portorož

V Javnem podjetju Okolje Piran, d.o.o. smo izredno ponosni na varnost, urejenost in pestrost ponudbe na Centralni plaži Portorož, s katero skrbno upravljamo že več kot 45 let.

Na prvem mestu je seveda poskrbljeno za varnost kopalcev, za katero v času obratovanja plaže v vsakem trenutku skrbi 5 strokovno usposobljenih reševalcev iz vode. Pri urejanju in čiščenju našim zaposlenim pomaga ekipa 30 dijakov, študentov in drugih delavcev, ki so, razdeljeni po skupinah, prisotni na plaži neprekinjeno od 6. ure zjutraj do 20. ure zvečer.

Zadnji dve leti je dodana vrednost na naši plaži brezplačen animacijski program, s katerim popestrimo doživetje obiskovalcem vseh starosti.

Najmlajši se lahko vključijo v različne delavnice in igre, ki jih vodijo usposobljeni animatorji. Otroški mini klub je malčkom na razpolago vsak dan dopoldan med 10.00 in 11.30 , v popoldanskem času pa med 17.00 in 18.30. Odrasli se lahko sprostijo ob različnih telesnih vadbah, od pilatesa, aerobike, gimnastike, zumbe, do joge, za plesne navdušence pa bo ponovno na sporedu priljubljena salsa.

Torki so rezervirani za filmske večere na plaži, Knjižnica na plaži pa vabi ljubitelje branja. Vse naše napore in trud, ki jih vlagamo v zagotavljanje kakovosti na plaži, so prepoznali tudi v Društvu Doves, ki so nam 21. zapored podelili Modro zastavo – najbolj cenjen evropski okoljski znak, prejmejo pa ga le kopališča, ki so zavezana k trajnostnemu delovanju za varno, čisto, urejeno in kakovostno plažo s pestro ponudbo.

Upamo, da ustvarjamo poletje po meri vseh obiskovalcev, saj želimo, da se pri nas vsi počutijo varno in prijetno.
Celoten program je dosegljiv na naši spletni strani www.okoljepiran.si; naj vsak poišče aktivnost, ki mu najbolj ustreza, in se nam pridruži.

Direktor podjetja Alen Radojkovič kot zanimivost pove: »Portorož je bil davnega leta 1897, zaradi svojih naravnih
danosti, storitev in dejavnosti, z državnim zakonom takratnega Ministrstva za notranje zadeve uradno razglašen za zdraviliški kraj. V Okolju Piran se zahvaljujemo vsem vestnim uporabnikom, ki se s pravilnim odnosom do okolja skupaj z nami trudijo ohranjati naravne danosti našega kraja, da se 120-letna tradicija nadaljuje.«