POŠKODOVANI PARKOMATI

Parkirni avtomati v Luciji in Portorožu tarča nepridipravov

Portorož, Lucija, 17. avgust 2018
Nepridipravi so ponoči poškodovali parkomate na območju Lucije in Portoroža. Do namestitve novih parkomatov je parkiranje v Luciji brezplačno.

Foto: Okolje Piran

V jutranjih urah je delavce Okolja Piran presenetila ugotovitev, da je nedo poškodoval parkomate na območju Lucije in Portoroža. Šest parkirnih avtomatov na cesti Obala v Portorožu, med Hostlom Soline v Luciji do odbojkarskega igrišča v Portorožu, so nepridipravi poškodovali s težkim orodjem, o čemer pričajo poškodbe.

Kot je razvidno iz priloženih fotografij, so neznani storilci večkrat udarili po parkomatih, kar sovpada s poskusom vloma, ki pa jim očitno ni uspel. Nastala škoda po prvih ocenah znaša od 6.000 do 7.000 evrov za vsak parkomat, kar pomeni, da je podjetje oškodovano za skupni znesek, ki znaša okrog 40.000 evrov, so še sporočili iz Okolja Piran.

Foto: Okolje Piran

Zoper neznanega storilca bodo danes posredovali ovadbo Policijski postaji Piran v nadaljnjo obravnavo.

Vse uporabnike parkirnih mest na območju Portoroža prosijo, da do nadaljnjega storitev parkiranja plačujejo z uporabo mobilnega telefona – preko aplikacije mPARKING oz. s SMS-sporočilom, na območju celotne Lucije pa bo zaradi premestitve parkirnih avtomatov na cesto Obala v Portorož parkiranje brezplačno, razen na parkirišču ob parku Sonce. Parkiranje v Luciji bo brezplačno do namestitve novih parkomatov.

Uredništvo