KULTURA

Oživela ulica vas bo letos popeljala v čarobni, pravljični svet

Koper, 27. avgust 2017
V Klubu študentov občine Koper (KŠOK) bodo tudi letošnji avgust zaključili s prireditvijo »Oživela ulica«, s katero želijo oživeti Kidričevo ulico, ki je nekdaj bila ena najbolj živahnih v koprskem mestnem jedru. Vsako leto ulico napolni množica ljudi, ki se sprehaja med stojnicami in sprošča ob zvokih izbrane glasbe.

Foto: KŠOK

Osrednja tema letošnje Oživele ulice bo “Wonder Street”, magična ulica, kar pomeni, da bo vodilo prireditve čarobno, pravljično in magično vzdušje, ki bo obiskovalce vsrkalo v labirint pozitivne energije.

Pester program so organizatorji letos razširili na sedem prizorišč, saj bo Kidričeva ulica povezovala dogajanje na Titovem, Muzejskem in Carpaccievem trgu, v Taverni ter Atriju FHŠ, kjer se bodo odvijali koncerti, nastopi, predstavitve društev in dobrodelni srečelov.

Osemnajsta Oživela ulica bo potekala v sredo, 30. 8. 2017, s pričetkom ob 20. uri. Vzdolž Kidričeve ulice se bodo predstavila aktivna obalna društva, na vseh ostalih prizoriščih pa bodo organizirane različne aktivnosti in dogajanja za vse generacije. Na ta način želijo ustvariti primerno okolje za druženje lokalnega prebivalstva in spodbujati k aktivnemu vključevanju v koprsko življenje.

 

NF