ZDRAVJE

»Operacija je minila fantastično, rešen sem optičnih pripomočkov za vse čase!«

Med številnimi zadovoljnimi pacienti Okulističnega centra Hawlina & Schollmayer Portorož je tudi reški glasbenik Sandro Bastiančić. V prijetnem razgovoru nam je zaupal, da je po operaciji sive mrene v tej kliniki postal čisto druga oseba, saj vse opravi brez optičnih pripomočkov.

»Od malih nog sem bil visoko kratkoviden« pravi Sandro. »Zadnja tri do štiri leta sem imel težave tudi s steklovino, ki mi je odstopala. Istočasno se je pojavila zamegljenost leč na obeh očeh in priporočena mi je bila operacija sive mrene. Bil sem redni pacient očesne klinike Svijetlost v Zagrebu. Ko je napočil trenutek za operacijo sive mrene, sem se podrobneje pozanimal, kje v naši bližini je še moč opraviti tako operacijo, razen v Zagrebu. Mnogi so mi svetovali, naj obiščem prof. dr. Marka Hawlino, ki ima s svojo partnerko dr. Petro Schollmayer
svojo kliniko v Portorožu … In tako se je začelo«!

Naš sogovornik pravi, da je za kliniko v Portorožu izvedel od ljudi iz glasbene industrije, od svojih slovenskih kolegov, ki živijo in ustvarjajo v Ljubljani. Eden od reških oftalmologov mu je potrdil pravilnost izbire in dodal, da gre za izredno strokoven in kvaliteten tim, kjer se je operiralo že veliko pacientov s Hrvaške.

»Operacija je minila fantastično, nekaj dni sem ostal kar v Portorožu. Prišel sem s tremi otroci in ženo, ki mi je bila ves čas v pomoč in oporo. Uživali smo v najetem apartmaju, bivanje je bilo kot bi prišli turistično. Ekipa iz Medicinskega centra je bila vrhunska. Strokovna, prijazna in skrbna. Prvo oko mi je operirala dr. Petra Schollmayer, drugo pa naslednji dan prof. dr. Marko Hawlina. Vgradili so mi najnovejše multifokalne intraokularne leče, ki nimajo motečih krogov okrog luči pri nočni vožnji. Že prvi dan po operaciji sem dobro videl, na očeh ni bilo videti sledov operacije. Dobro so me založili z ustreznimi kapljicami za oči, me podučili kako naj si lajšam pooperativno obdobje in čas je mineval brez kakršnih koli zapletov. Že dan po operaciji sem sedel v avto in se odpeljal domov v Reko. Sedaj brez očal vidim odlično tako na daleč kot na blizu in tudi na vmesne razdalje, kar olajša branje not in delo na računalniku. Zavedam se, da lahko tudi v nadaljnje ohranjam stike s timom prof. Hawline in dr. Schollmayer, da lahko kadarkoli prihajam na kontrolne preglede in živim brez strahu« zadovoljno
pravi Sandro Bastijančić.

Vsestranski Sandro je polno zaseden z obveznostmi in zadolžitvami, ampak ga to ne moti. Pravi, da je navajen delati v izrednih pogojih in pod velikimi obremenitvami. Ima številne načrte povezane z glasbo, ki ga je že zdavnaj osvojila.

»Vedno imam številne načrte. Sem tip človeka, ki dobro funkcionira v izrednem delovnem vzdušju in svojevrstni »gužvi«. Ravnokar sem pričel s snemanjem samostojnega kantavtorskega albuma. Skupina En Face še naprej deluje, so pa ljudje razumeli mojo veliko željo in potrebo preizkusiti se s samostojnim delom in z različnimi sodelavci. V kratkem se bosta na Massimovem novem albumu pojavili kar dve moji pesmi. Ni mi dolgčas, poleg glasbe na Zagrebški kineziološki fakulteti zaključujem specializacijski študij plavanja … in ravno pri takih aktivnostih je še posebej praktično biti brez očal ali kontaktnih leč« pove Sandro Bastijančić.

Mednarodno priznana očesna kirurginja dr. Petra Schollmayer, ki s prof. Hawlino vodi očesni center v Portorožu

Sandro je samostojni umetnik, glasbenik, pevec, kitarist, avtor besedil in glasbe v reški pop-rock skupini En Face. Je avtor številnih pesmi, ki so jih izvajali eminentni hrvaški izvajalci (Massimo, Tereza Kesovija, Natali Dizdar, Ivana Kindl, Mia Negovetić, Nikolina iz skupine ENI …). Sočasno je tudi učitelj plavanja in predsednik Plavalnega kluba Kantrida.

www.hawlina.eu, e-mail: info@hawlina.eu, Tel: 00386 31 394 224 in 00386 31 752 777

Povezane vsebine:

Najmodernejše očesne operacije, ki omogočajo neodvisnost od očal za vse starosti v Portorožu