PARKIRANJE

Oktobra se v piranski občini spremeni parkirni režim

Piran, 25. september 2018
Konec turistične sezone prinaša spremembe v parkirnem režimu, ki se jih razveselijo predvsem domačini in redni obiskovalci piranske občine. V času turistične sezone namreč z obveznim plačilom parkirnine uravnavajo zasedenost parkirnih mest in dostopnost pogosto obiskanih krajev in objektov. S prihodom jeseni se prometni sistem spremeni, so sporočili iz Okolja Piran.

Foto: Okolje Piran

Že od 1. septembra lahko vsi parkirajo brezplačno na območju Fiese, od 1. oktobra pa bo brezplačno tudi parkiranje v Portorožu od odcepa za Koprsko cesto do krožišča pri odcepu za Podvozno ulico.

Na vseh ostalih plačljivih parkirnih površinah v Portorožu se parkirnina plačuje skozi vse leto, vsaka začetna ura znaša 1,20 EUR.

Na območju TPC v Luciji je parkiranje prav tako plačljivo vse leto, od ponedeljka do petka, od 7.00 do 17.00 in ob sobotah od 7.00 do 13.00 . Začetna ura parkiranja znaša 0,10 EUR, vsaka nadaljnja pa 0,50 EUR. Ob nedeljah je parkiranje brezplačno.
Od krožišča pri odcepu za Podvozno ulico do krožišča pri lucijski pošti je parkiranje brezplačno vse leto.

Na območju parkirišča v Strunjanu in na Seči se od 1. oktobra do 30. aprila naslednje leto cena parkiranja prepolovi iz 1,00 EUR na 0,50 EUR za vsako začeto uro. Domačini s stalnim bivanjem na območju obeh parkirišč parkirajo brezplačno, drugi občani in zaposleni na območju parkirišč pa si lahko uredijo mesečni abonma v višini 13,00 EUR.

Foto: Okolje Piran

Kot so še sporočili iz Okolja, so konec septembra odprli novo parkirišče Arze, kjer je obiskovalcem na voljo 21 plačljivih parkirnih mestih, cena začete ure parkiranja pa znaša 1,20 EUR. Ker je potreba po parkirnih mestih v bližini starega mestnega jedra Piran in pokopališča iz leta v leto večja, so letos uredili zemljišče ob upravni stavbi, ki je bilo predvideno za parkirišče že ves čas. Investicijo v višini 40.000 EUR je izvedlo podjetje ISBE d.o.o. iz Lucije.

»V letošnjem letu je bila sprejeta občinska prometna strategija, kjer so opredeljeni tudi večji projekti in investicije, ki jih je pa težje realizirati. Po naših močeh se trudimo, da izpeljemo vsaj tiste projekte, ki so za nas finančno in organizacijsko dostopni. Naslednji tak manjši, a vseeno pomemben projekt, je ureditev 70 parkirnih mest ob bivšem Gostišču Koblar, ki bo zaključen do konca leta. Menimo, da vsako novo in urejeno parkirno mesto pomaga našim stalnim prebivalcem reševati zagato pri iskanju parkirnih mest v okolici svojih blokov in individualnih hiš,« je dejal Alen Radojkovič, direktor Okolja Piran.

Uredništvo

Povezane vsebine:

28.000 ljudi odstranilo 77 ton odpadkov

Z novimi parkomati v Luciji nič več brezplačnega parkiranja