PRIREDITVE

Oktober v slovenski Istri? Dober!

Slovenska Istra, 1. oktober 2017
Jesen je potrkala tudi na vrata slovenske Istre, ki se v oktobru lahko pohvali s številnimi zanimivimi prireditvami. V ospredju bodo kulinarika, koncerti, kulturno in športno obarvani dogodki. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji sedme umetnosti.

Mittel European Race, foto: Susanna Serri

Kulinarika in doživetja

7. oktobra bodo na Škofijah pripravili Praznik vina in oljk, 13. Dnevi kmetijstva slovenske Istre pa vabijo v Koper 21. in 22. oktobra. V sklopu prireditve bo potekalo tudi 20. Državno prvenstvo v striženju ovac. V Monfortu v Portorožu bo 14. oktobra potekal 1. Istrski oktoberfest s predstavitvijo pivovarjev in ponudbo istrskih jedi.

Kulturni dogodki

Do 13. oktobra poteka Mednarodni simpozij kiparjev Forma Viva Portorož 2017. 20 let Foto Kluba Portorož bodo obeležili 14. oktobra z razstavo v Galeriji Hermana Pečariča Piran, isti dan bo promenadni koncert Pod Tartinijevim lokom. Nastopila bosta harmonikarska orkestra Oro iz Švice in Synthesis 4 iz Italije. V Avditoriju Portorož bo 15. oktobra Osrednja slovesna prireditev ob prazniku Občine Piran – Štorje od anbot za zgodbe prihodnosti, ljubitelje luksuznih starodobnikov pa bo v Portorožu in Parku Sonce v Luciji navdušil Mittel European Race. Starodobnike boste lahko občudovali tudi na območju parka pri izolskem svetilniku. Od 18. do 20. oktobra bo v Portorožu mednarodni oglaševalski festival Golden Drum. 6. oktobra v izolski kulturni dom iz Rusije prihaja 18-članski ansambel Voroneška dekleta državne filharmonije. 19. oktobra pa bodo kulturni dom ponovno napolnili ruski glasbeniki – Zbor duhovenstva Sanktpeterburške metropolije.

Športajte z nami, foto: CKŠP Izola

V koprski protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega bo 5. oktobra nastopil Orkester opernega gledališča Verdi iz Trsta, Glasbeno-dramsko prireditev 500 – Praznovanje naše dediščine si lahko ogledate 13. oktobra, koncert Terese De Sio pa bo 22. oktobra.

Za ljubitelje filma

Od 3. do 7. oktobra ljubitelje sedme umetnosti v Piran vabi Festival evropskega in mediteranskega filma. Izola med 12. in 13. oktobrom gosti že 53. srečanje najmlajših fimskih in video ustvarjalcev, ki se bo zaključilo z Evropskim art kino dnevom v Art kinu Odeon

Športno v jesen

V Izoli se bo v sklopu prireditve Športajte z nami vse do 22. oktobra predstavilo kar 22 športnih društev. Dneve odprtih vrat koprskega športa lahko obiščete vse do 14. oktobra. Ljubitelji pohodništva pa se lahko 7. oktobra podajo na 13. Tradicionalni pohod po krožni poti Dekani-Tinjan- Dekani. 20. oktobra bo v Adrii Ankaran potekala prireditev Veter v laseh, z dopoldanskim programom za šolarje in popoldanskim za vse obiskovalce.

Povezane vsebine:

Sweet Fashion – večer v znamenju mode

Sezono v Gledališču Koper bo s festivalom za mularijo Pri svetilniku začel Kekec

Poslanstvo Bunkerfesta je spodbujanje ohranjanja lokalne glasbene scene

Operni oder je čarobni prostor, kjer je vse mogoče

Turistično združenje Portorož v sodelovanju s Turistično organizacijo Koper, Turističnim združenjem Izola in Občino Ankaran