PRISLUHNI, OBALA!

Okrogla miza o možnostih za zabavo ter pasteh prostega časa mladih

Koper, 7. april 2018
Zavod NewPrevent organizira okroglo mizo z naslovom »Prisluhni, Obala!«, na kateri bodo spregovorili o pasteh prostega časa mladih na Obali ter možnostih za zabavo.

Foto: NP

Skupnost mladih NewPrevent izvaja projekt prostovoljnega uličnega mladinskega dela, ki poteka izven institucionalnih okvirjev. Ulico promovira kot prostor socializacije, učenja in zabave mladih. Prostovoljci pristopajo do mladih na inovativen način ter jih skušajo usmerjati v zdrav način življenja.

Na sredini okrogli mizi bodo mladi in njihovi predstavniki iz obalnih občin ter gostja iz Ljubljane spregovorili o pasteh prostega časa s poudarkom na tveganih vedenjih in možnostih ter načinih zabave mladih.

Sodelovali bodo Artur Steffe, predsednik in programski vodja KŠOK, Lea Prodan, predstavnica koprske dijaške sekcije, Dejan Pišot, predstavnik mladinskih uličnih delavcev Koper, Erik Toth, koordinator in organizator kulturnega programa CKŠP Izola, Grega Kurtin, mlad Pirančan, Zala Černe, študentka in predstavnica Društva na Kereh Ankaran in Nežka Agnes Vodeb, mladinska delavka Zavoda Bob Ljubljana.

Dogodek bo moderiral Tilen Pajek, ugotovitve kot iztočnico za zaključno debato pa bo povzemala Daša Šarkanj iz Zavoda NewPrevent.

Okrogla miza, ki bo v sredo, 11. aprila 2018, v Gledališču Koper, s pričetkom ob 11. uri, je namenjena splošni in strokovni javnosti z namenom prepoznavanja potreb mladih in promociji preventive v obalni skupnosti.

Nataša Fajon

Povezane vsebine:

Nostalgični dnevi

Mladi nam sporočajo, da nimajo za kaj živeti