FESTIVAL MMS 2018

Odprte prijave za udeležbo na 38. festivalu Melodije morja in sonca

Portorož, 5. marec 2018
Avditorij Portorož je danes objavil razpis za udeležbo na 38. festivalu Melodije morja in sonca, s katerim vabijo k sodelovanju vse glasbenike in glasbene ustvarjalce. Letošnji festival bo potekal 14. julija 2018 v amfiteatru avditorija. Rok za prijavo se izteče 25. aprila 2018.

Foto: Isaac Palma, avtor: Nataša Fajon

Kot je že v navadi, bo na festivalu predstavljenih štirinajst novih skladb, formula izbora pa je prav tako že utečena. Sedem ali več skladb bo izbrala strokovna komisija med vsemi, ki bodo prispele na razpis, sedem ali manj pa bodo prispevali vabljeni avtorji ali izvajalci po izboru Organizacijskega odbora festivala.

Izbrane skladbe bodo nastopajoči izvajali v živo ob spremljavi MMS banda, avtorji pa morajo upoštevati dva vsebinska pogoja – skladba lahko traja največ 4 minute, besedilo pa mora biti v slovenskem ali italijanskem jeziku.

Foto: Afterparty, avtor: Nataša Fajon

Za oddajo skladb je čas do vključno 25. aprila, odločitev strokovne komisije pa bo znana po 9. maju 2018.
38. festival Melodije morja in sonca bo potekal 14. julija 2018 v portoroškem amfiteatru, nastopajoči pa se bodo potegovali za Veliko nagrado MMS 2018 ter nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo, interpretacijo vokalnega solista in nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja.

Na lanskem festivalu je slavil Isaac Palma s skladbo Če te kdaj spustim iz rok, nagrado strokovne žirije za besedilo je prejel Leon Oblak za skladbo Ruleta v izvedbi Anike Horvat, z glasbo za skladbo Moje oči je žirijo prepričal Tomaž Klepač, z izvedbo je navdušil Gregor Ravnik s skladbo Med nama, najbolj obetaven izvajalec pa je postal Aleksander Novak z avtorsko skladbo Mesto rož.

Celotno besedilo razpisa je na voljo na spletni strani www.avditorij.si v rubriki Novice.

 

Nataša Fajon

Povezane vsebine:

Marca bo v Avditoriju Portorož nastopila Dubravka Tomšič Srebotnjak