REŠEVALNA SLUŽBA

Od danes med nami tudi reševalci na kolesih

Izola, 15. avgust 2018
Po daljših pripravah in več mesecev vloženih v predelavo koles Reševalna služba slovenske Istre (RSSI), Zdravstvenega doma Izola, z današnjim dnem pričenja s testnim obdobjem vključevanja reševalcev na kolesih v delo enote. Do konca poletja bodo preizkušali učinkovitost zamisli in se po potrebi odločili za dopolnjevanje opreme, prihodnje poletje pa naj bi pilotski projekt polno zaživel, sporočajo iz zdravstvenega doma.

Foto: ZD Izola

Zdravstveni reševalci na kolesih bodo med občani praviloma ob sobotah, nedeljah in praznikih na območju med Žusterno in kopališčem Delfin v Izoli. V začetni fazi projekta bodo reševalci v njem sodelovali v svojem prostem času, in to z namenom, da ugotovijo dejanske potrebe po taki obliki reševanja in njene možnosti. Ob tem upajo na čim širšo podporo lokalnega okolja.

Foto: ZD Izola

Približna vrednost investicije, ki je potrebna za začetek projekta, je 2700 evrov. Četrtino sredstev so prispevali reševalci sami z dvema kolesoma in osnovno opremo, ki so jo odstopili enoti, drugo četrtino predstavlja strošek servisa koles. Polovico sredstev pa je terjala predelava obeh koles.

K uresničitvi projekta so pripomogla številna lokalna podjetja in društva kot tudi vodstvo zdravstvenega doma, ki nosi stroške porabe medicinsko sanitetnega materiala in opreme.

Uredništvo

Povezane vsebine:

Dan odprtih vrat Središča za samostojno učenje v Izoli