KULTURA

Obalni kreativci in 3S art plakati septembra spet pred monfortom

Dogajanje bodo razširili še v notranjost stavbe, z likovno razstavo in delavnicami pa želijo opozarjati na pozitivne sile v naši okolici in jih spodbujati, zato že sedaj vabijo k sodelovanju ustvarjalne občane.

Minuli dve poletji je Združenje Obalnih Kreativcev (OK) priredilo zanimiv projekt javne umetnosti, s katerim je polepšalo portoroško obmorsko promenado. Domačini in turisti so si lahko pred starimi skladišči soli tri dni ogledovali razstavo umetniških panojev – 3S Art plakatov, ki so mesece prej nastajali pod čopiči lokalnih ustvarjalcev. Za razstavo, brezplačne slikarske materiale in ustvarjalne delavnice je poskrbelo Združenje OK, podprla pa jih je tudi občina Piran.

Obmorski prostor pred Monfortom in v njem bi lahko razvijali v prepoznavno sprehajališče »Art promenado«. To si želi neprofitno Združenje OK, zato bodo priredili 22., 23. in 24. septembra že tretjo razstavo 3S Art plakatov, ki se bo spet vila vzdolž Monforta. Letos pripravljajo prvič tudi v notranjosti skladišča ustvarjalne delavnice, predstavitve in razstavo večjih slik, skulptur ter likovnih inštalacij na temo »POZITIVNE SILE«.

Namen dogodka je v javnem prostoru oglaševati pozitivne sile, ki so v posamezniku ali v naši okolici (lokalne junake, vrednote …), jih podpreti in spodbujati njihov razvoj. Trajno razstavljeni na Fornačah 3S ART PLAKATI so unikatno poslikani, 180×120 cm veliki, lahki, sestavljivi panoji, primerni za predstavljanje malih, lokalnih kultur, saj jih lahko s preprostimi likovnimi sredstvi ob pomoči mentorja učinkovito izdela vsak ustvarjalen občan, jih nato začasno ali trajno obesi na svojo ograjo, škarpo… in tako na izviren, kulturen način oglašuje svoje pozitivne vrednote!

Če si želite videti več oglaševanja pozitivnih vrednot, vas Obalni Kreativci vabijo, da posodite prostor 3S Art plakatu na vaši škarpi ali ograji. Lahko pa se pridružite septembrskemu dogodku kot obiskovalec, udeleženec delavnic, razstavljavec, sponzor materialov ali nagrad razstavljavcem.

Kako lahko sodelujete?

Po elektronski pošti in na FB strani Združenja Obalnih Kreativcev bomo do konca avgusta zbirali:

– Skice predlogov 3S Art plakatov za razstavo pred monfortom, 22., 23, 24. 9. 2017. Izbranim bomo podarili slikarske materiale z nasveti za domačo izdelavo, med dokončanimi izbrali razstavljavce in najboljše nagradili.

– Prijave na brezplačne ustvarjalne delavnice v monfortu, 22., 23. in 24. 9. 2017. Udeležencem bomo z našimi slikarskimi materiali in mentorskim vodenjem pomagali izdelati lasten 3S Art plakat, Krila (Styrodur), ali
kako drugo obliko likovne upodobitve njihovih pozitivnih sil. Prednost imajo prijave s skicami in izdelki, postavljenimi v javni prostor, udeležba in material sta omejena. Na voljo smo za dodatne informacije, morda celo ob kavi …

Združenje Obalnih Kreativcev
teodor.tavzelj(at)t-2.net
jana.kandare(at)t-2.net.

Jana Kandare