IZOLA PRAZNOVALA

Ob občinskem prazniku so v Izoli končno dobili Park Borisa Benčiča

Izola, 17. julij 2018
11. julija so v Izoli obeležili občinski praznik. Na ta dan se spominjajo množičnega odhoda Izolanov v partizane, ki se je zgodil leta 1944. Proslava ob prazniku se je odvila v petek, 13. julija, in na Manziolijev trg privabila številno občinstvo. Ob tej priložnosti so podelili tudi občinska priznanja.

Foto: Občina Izola

Slovesno dogajanje so začeli v Galeriji Insula, kjer so odprli razstavo z naslovom Portreti nagrajencev. Skupina ljubiteljskih fotografov Univerze za tretje življenjsko obdobje pod vodstvom Remigia Grižoniča je pred svoje objektive postavila letošnje občinske nagrajence. Razstava bo na ogled do 31. julija.

Sledila je slovesnost v parku na Velikem trgu, ki so ga poimenovali Park slikarja Borisa Benčiča. Vsestranski izolski umetnik, ki je za svoja dela prejel številne nagrade, je preminil leta 2002.

Foto: Občina Izola

Foto: Občina Izola

Za vrhunec praznovanja so na Manziolijevem trgu poskrbeli člani 3 Big Band Orchestra, na odru pa so se jim pridružili še Marina Mårtensson, Sebastjan Morato in Enzo Hrovatin.

Foto: Gorast Radojevič

Ob glasbeni spremljavi so podelili tudi občinska priznanja. Priznanji Občine Izola v obliki plakete z zlatim grbom Občine Izola in ustrezno listino sta prejela Tatjana Kodarin za dolgoletno delo na področju izobraževanja in Drago Mislej – Mef za življenjsko delo in izjemen prispevek k slovenski glasbeni sceni, k živahnemu kulturnemu in družbenemu utripu našega kraja ter dvigu kulturne ozaveščenosti. Denarno nagrado v višini 2.100 evrov z ustrezno listino za leto 2018 pa je šla v roke Marinke Štok za dolgoletno delo z jutranjimi telovadci, širjenje ozaveščenosti in izobraževanje o zdravem načinu življenja in rekreaciji.

Ob 25. obletnici Primorskega poletnega festivala so se v Izoli odločili še za priznanje Občine Izola v obliki plakete s srebrnim grbom, ki ga je župan Igor Kolenc podelil njegovim ustvarjalcem za četrt stoletja uspešnega delovanja in obogatitev kulturnega prostora Primorske.

Nataša Fajon

Povezane vsebine:

Izolski svetniki sprejeli dopolnjen osnutek OPN

Cankarjev drevored bo bogatejši za kolesarska pasova