SLADKI RECEPTI

Ob jubilejni Sladki Istri pripravili pobarvanko z recepti

Koper, 24. september 2018
V Kopru že pridno brusijo svoje brbončice, saj na vrata trka jubilejna, 10. Sladka Istra. Ob tej priložnosti je v sodelovanju s knjigarno Libris izšla tudi prijetna pobarvanka s sladkimi recepti.

Foto: TIC Koper

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov, Sladka Istra, bo od petka, 28. do nedelje 30. septembra posladkal vzdušje v Kopru, sporočajo iz tamkajšnje turistične organizacije. Na osrednjih mestnih trgih in drugih prizoriščih po Kopru (Titov trg, Prešernov trg, Carpacciev trg, Gortanov in Staničev trg, Taverna …) vas bo pričakalo več kot 140 stojnic, na katerih boste lahko v zameno za degustacijske kupone okušali istrske sladice, tradicionalne slovenske in tuje sladice, na voljo bo pestra izbira čokoladnih izdelkov, sladkih izdelkov s slovenskih kmetij, pa tudi vina in druge sladke pijače. Sočasno se bo na prizoriščih odvijal tudi bogat spremljevalni program.

Foto: TIC Koper

Ob desetem jubileju okusne prireditve je koprska knjigarna Libris, v sodelovanju z Mestno občino Koper, izdala posebno pobarvanko s sladkimi recepti, v kateri so zbrane sladke ilustracije koprskih maskot – kozic, ki prireditev spremljajo vseh 10 let. Ilustracije so delo avtorja Jureta Pogačnika Ajdiča, sladke recepte pa je prav za Sladko Istro že pred leti pripravil Alberto Pucer, ki je bil eden od glavnih ambasadorjev najslajše prireditve v Sloveniji.

Po besedah organizatorjev, se bodo pobarvanke in sladkih receptov razveselili tudi mali obiskovalci našega mesta iz tujine, saj so recepti za tradicionalne istrske recepte prevedeni v italijanščino in angleščino. Pobarvanka je po posebni promocijski ceni 5 evrov že na voljo v knjigarni Libris, na prireditvi bo na voljo na več prizoriščih, po prireditvi pa v knjigarni Libris in v TIC-u Koper.

Uredništvo

Povezane vsebine:

Deveta Sladka Istra povsem zadovoljila sladkosnedce