BIA SEPARATIONS

Ob 20-letnici nov laboratorij za biološko varnost

Ajdovščina, 13. september 2018
Visokotehnološko podjetje BIA Separations bo jutri v sklopu dvajsete obletnice ustanovitve podjetja odpirla nov BSL-2 laboratorij za biološko varnost, s katerim želijo zadostiti naraščajočim potrebam genske terapije, tj. odpravljanja okvar dednih bolezni in zdravljenja raka.

Foto: BIA

Kot so sporočili iz podjetja, bo investicija v nov laboratoriji podpirala integrirano optimizacijo “downstream” in “upstream” razvoja procesov in zagotavljala vir izkušenj ter znanja, potrebnega za industrijsko proizvodnjo kompleksnih bioloških zdravil. Kapacitete novega laboratorija bodo zadostile potrebam proizvodnje virusnih vektorjev in cepiv za laboratorijska in toksikološka testiranja.

Foto: BIA

Gre za prvi korak v širjenju, ki mu bo sledila gradnja novih prostorov, slednji bodo omogočali 30-kratno povečanje proizvodnih kapacitet podjetja. Novo proizvodno stavbo so načrtovali v Ajdovščini, a jo bodo zaradi boljših pogojev poslovanja bo preselili v industrijsko cono v sosednji državi, so še pojasnili.

Svečani otvoritvi laboratorija bo sledila zahvalna maša v Župnijski cerkvi Janeza Krstnika v Ajdovščini, ob 19. uri pa bodo zaposleni nazdravili uspehom in nadaljevali s prijetnim druženjem. Med cerkvenim obredom in večerjo bo za dobro vzdušje poskrbel Slovenski oktet.

BIA Separations postaja vodilni svetovni dobavitelj produktov in tehnologij za proizvodnjo zdravil za gensko terapijo in trenutno ustvari več kot 75 % vseh prihodkov v ZDA, še sporočajo iz Bie Separations.

Uredništvo