VOZNI RED

Nove avtobusne linije med Izolo in bolnišnico

Izola, 6. september 2018
V Izoli so prisluhnili potrebam uporabnikov za izboljšavo javnega avtobusnega prevoza in s septembrom uvedli dodatne vožnje med Izolo in bolnišnico, ki bodo olajšali dostopnost tamkajšnje srednje šole in fakultete, so sporočili na izolski občini.

Foto: Občina Izola

Iz Izole proti bolnišnici lahko odslej na avtobus vstopite večkrat, saj so v vozni red dodali dva nova odhoda – ob 16:45 in 20:40, hkrati pa se je spremenil čas avtobusa, ki je do sedaj iz mesta odpeljal ob 14.01 – z novim voznim redom je njegov odhod ob 13:46.

Prav tako ima avtobus, ki je do sedaj iz Izole vozil od ponedeljka do petka ob 6:35, z novim šolskim letom dve novi postajališči: Simonov zaliv in Izola – reševalna postaja. Iz Simonovega zaliva odpelje ob 6:33, v Izoli je ob 6:35 in na postajališču pri bolnišnici ob 6:42.

Foto: dijaski.net

Iz bolnišnice proti Izoli bo avtobus odslej vozil tri termine več, saj so voznemu redu dodali jutranjo, popoldansko in večerno vožnjo. Zjutraj bo s hriba odpeljal v času šolskega pouka ob 7:04, popoldan ob 16:52 in zvečer ob 21:15.

»V času izdelave Celostne prometne strategije smo prejeli več pobud za izboljšavo javnega avtobusnega prevoza na relaciji Izola – bolnišnica Izola – Izola, predvsem v popoldanskem času. Že konec lanskega leta smo dodali sedem novih voženj in z njimi izboljšali dostopnost do srednje šole in Fakultete za vede o zdravju. Dijakom in študentom je bilo tako omogočeno obiskovanje predavanj in ostalih aktivnosti tudi v popoldanskem in večernem času,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Letos so tako vožnje še dodatno dopolnili in prilagodili željam druge skupine uporabnikov, predvsem zaposlenih in obiskovalcev v izolski bolnišnici in na fakulteti. S tem se zmanjšuje tudi povpraševanje po parkirnih mestih v bližini bolnišnice.

Uredništvo