NOČ KNJIGARN

Noč za druženje s knjigami

Koper, Izola, 14. junij 2018
Jutri, 15. junija 2018, praznujemo Noč knjigarn, ko lahko obiščete pozno v noč odprte knjigarne, uživate v pestrem kulturnem programu in izkoristite posebno prodajno ponudbo: ob nakupu vsake knjige prejmete še eno v dar.

Na obali bodo Noč knjigarn obeležili v Domu knjige in Librisu v Kopru ter v Mladinski knjigi Izola.

V koprskem Domu knjige bo ob 19. uri predstavitev knjige Zakaj to počne? Lundyja Bancrofta. Gost bo psiholog in terapevt Matic Munc, večer bo vodila Dali Regent. Ob 20. uri sledi predstavitev glasbenega prvenca; kantavtor Jakob Kobal nam bo predstavil album z naslovom Cloudless.

V Mladinski knjigi Izola bo ob 19.00 predstavitev romana Košček čokolade v pasji dlaki. Pogovor z avtorico Moniko Žagar bo vodila Neva Zajc. Roman odslikava mobilnost in naključnost sodobnega globalnega sveta, hkrati pa je razmišljanje in pripoved o varnosti in ljubezni sestavljene družine.

V Knjigarni Libris bodo ob 19.00 z gostjo večera odstirali svet gledališča.

V preteklih letih so predstavili francosko, istrsko in ameriško kulturo, letos pa se bodo posvetili svetu gledališča. Z nami bo Bogomila Kravos, velika poznavalka tržaškega gledališča, tudi slavistka, kritičarka, samostojna raziskovalka, doktorica znanosti s področja literarnih ved, ki sodeluje s Slovenskim gledališkim inštitutom iz Ljubljane, s Civico Museo Teatrale C. Schmidl iz Trsta in Slovenskim raziskovalnim inštitutom iz Trsta.

V ospredju bo njeno zadnje knjižno delo Aplavz tržaškemu knjižnemu gledališkemu ansamblu iz let 1945 -1965, ki ga je izdalo Založništvo tržaškega tiska. Gre za poklon velikim osebnostim, med katerimi so tudi nekateri, ki so bili z leti pozabljeni ali zasenčeni. V knjigi je 17 portretov igralcev, ki so sooblikovali tržaško gledališče med leti 1945 – 1965, od starejših, kot Ema Starc in Modest Sancin, do mlajše generacije, med katerimi so tako Miranda Caharija kot Livio Bogatec, pa tudi Stane Raztresen in Alojz Milič. Z gostjo se bo pogovarjala Jasna Čebron.

Vse tri knjigarne bodo jutri odprte do 22. ure, ob vsakem nakupu med 18.00 in 22.00 pa vam bodo podarili knjigo.

Povezane vsebine:

Koliko uničenih življenj je potrebnih za spremembe v družbi?