NEPREMIČNINE

Nepremičnine se prodajajo vse leto

Marsikdo misli, da se nepremičnine bolje prodajajo le v času višjih temperatur leta, od aprila pa tja do oktobra, ko je toplo morje, ko se prične kopalna sezona, in traja vse tja do poznih dni septembra, kar zagotovo ne drži …

Res je, da je zanimanje za nakup nepremičnin običajno večje, ko nam zadišijo prve cvetoče spomladanske rožice, ko se dnevne temperature dvignejo čez 20 in več stopinj Celzija, ko pospravimo toplo zimsko garderobo in smučarsko opremo.

Zahvaljujoč naši geografski legi in čudoviti mediteranski klimi, njenim milim zimam z izjemo močne burje, ki je mimogrede tudi zelo zdrava in dobrodošla vsem nepremičninam, ker jih suši po obilnih deževjih, zanimanje za nakup nepremičnin ne upade z letnim časom, saj imamo običajno vsi več časa za mirno prebiranje oglasov, pregled prodajnih ponudb in premišljene življenjske odločitve ob krajših dnevih v večernih urah jeseni in pozimi. Nakup nepremičnine je namreč zagotovo zelo pomembna, premišljena in preudarna življenjska odločitev, večina ljudi v povprečju opravi enega, največ dva nakupa oziroma prodaji v življenju.
Zato iz navedenih razlogov lahko zatrdimo, da se nepremičnine uspešno prodajajo vseh dvanajst mesecev, vse letne čase oziroma kar vse leto.

Za uspešno prodajo je pomembnih več dejavnikov. Glavni so lokacija in urejenost nepremičnine, njena funkcionalna zasnova ter tudi pritekline nepremičnine, kot so vedute, geografska lega, zunanje površine in možnost urejenega parkiranja.

Čedalje bolj pomemben je način predstavitve prodaje nepremičnine, poznavanje gradbeništva, novih materialov in novih tehnoloških smernic, poznavanje njene okolice, bližine osnovnih infrastruktur kakor tudi bližnjih sosedov, ki so lahko odločilni faktor pri prodaji nepremičnine.

Glavni, večinski kupci nepremičnin smo še vedno Slovenci sami, sledijo jim rusko govoreči kupci, čedalje več povpraševanja in letos tudi uspešno prodajno realizacijo beležimo z nemško govorečimi kupci, predvsem s področja Sloveniji bližnjega dela Avstrije, ko ne smemo zanemariti povišanega povpraševanja in prav tako uspešne prodajne realizacije s kupci iz naše nekdanje skupne države, konkretno iz Srbije in Bosne in Hercegovine, ki izjemno cenijo naše Primorje še iz časov prejšnje družbene ureditve ter naše odprtosti sedanji Evropski uniji. Zanimivo je, da ugotavljamo nekoliko manjši obseg interesentov iz Italije, ki predvsem najemajo nepremičnine, medtem ko v Sloveniji iščejo poslovne priložnosti.

Zaupajte nam v prodajo vašo nepremičnino, ki jo brezplačno ovrednotimo in skupaj določimo izhodiščno ter predvideno realno možno prodajno ceno.

Naša posredniška družba obstaja že od leta 2001, prve izkušnje z nepremičninami smo začeli pridobivati že leta 1995. Na podlagi dolgoletnih izkušenj uspešno prodajamo nepremičnine vse leto, tudi pozimi …
S prijetnimi pozdravi.

Obala nepremičnine d.o.o., Branko Lončar, vodja prodaje

Povezane vsebine:

Konec krize na nepremičninskem trgu?