NAJBOLJ POSLUŠANI NA OBALI

Ne le Capris, OBALA je zakon!

Težko je opisati, kakšen je tipičen dan na najbolj poslušani radijski postaji na Obali, Radiu Capris, ko pa je dogajanje odvisno od tega, kaj se na Obali dogaja.

Foto: Z leve: Mauro Belac, koordinator aktivnosti uredništva Primorskih odmevov ter ekipa Radia Capris – Jana Pogačnik, Matej Arh, Žiga Rustja

Mikrofoni se vklopijo ob šestih zjutraj, jutranja ekipa, Žiga Rustja, Matej Arh in Jana Pogačnik, pa so tam vsaj pol ure prej, da se na delo pripravijo. Žiga preveri potek programa, Matej Arh končuje svojo družabno kroniko, Jana Pogačnik pripravi novice. Med 6.00 in 9.00 se oglašajo iz rumenega studia na Ulici 15. maja v Kopru in komentirajo najbolj vroče, zabavne, zanimive in tudi žalostne zgodbe tistega dne. Ob devetih se skupaj s poslušalci spomnijo vseh, ki tisti dan praznujejo rojstni dan, obletnico ali pa morda uspešno narejen izpit. Popoldne krmilo v studiu prevzame Klara Beltram, ki se prav tako posveti vsem zanimivim temam in vas z njimi kratkočasi na poti domov. Ker ženske podpirajo tri vogale hiše, je v etru sama. 🙂

Pestro je tudi na drugi strani studia, kjer redakcija skrbi za najnovejše novice z Obale pa tudi širše. Tanja Žuvela in Manca Hribovšek vsakodnevno pripravljata in preverjata, kaj vse se dogaja na Obali, kličeta ljudi, da pridobita izjave, ki jih slišite v poročilih, prav tako pa hodita na teren, da vam lahko iz prve roke ponudita uvid v pestro obalno dogajanje. S takšnih dogodkov lahko na Caprisovi FB strani pogosto spremljate tudi prenose v živo. Redaktorici skrbita tudi za spletno stran, kjer redno objavljata najpomembnejše novice, hkrati pa tam najdete tudi vse aktualne Caprisove akcije in po novem tudi družabne kronike, ki ste jih čez teden mogoče zamudili. S pomočjo kamere lahko v kateremkoli trenutku pokukate v studio in se tako pridružite dogajanju na radiu.

Ker je Capris komercialni radio, ne pozabljajo niti na oglase. Za produkcijo skrbita Mitja Čehovin in Jaka Ivančič, da pa so oglasi sploh slišni, v prvi bojni vrsti skrbita komercialista Maja Koblar in Tilen Pajek. Pogosto sta prav onadva krivca, da lahko poslušalce redno razveseljujejo z nagradnimi igrami, doživetji, koncerti in razvajanji.

Radio Capris lahko poslušate na različnih frekvencah po Obali in širše, preko mobilne Android aplikacije ali preko spletne strani, na kateri imajo poleg prenosa v živo tudi kar 11 glasbenih tematskih postaj za vsak trenutek dneva in za vsak okus.

Foto: Klara Beltram

Na Caprisu je vedno pestro, tudi za vikend. Sobotno krmilo izmenično prevzemata Žiga Rustja in Klara Beltram, ob nedeljah pa je Obala navajena, da je vse malo drugače – od glasbe do družbe. Anamarija Zadkovič in Luka Rudl vsako nedeljo med 9.00 in 14.00 prebirata horoskop, izpolnjujeta glasbene želje poslušalcev in vam krajšata čas do nedeljskega kosila.

Foto: Tanja Žuvela

Capris deluje kot dobro organizirano mravljišče, kjer vsak pozna svojo funkcijo in skrbi, da vse poteka tako, kot mora. Pri tem pomaga tudi 30.000 poslušalcev, rekordno število poslušalcev v štiriindvajsetih letih delovanja radia, ki aktivno sodeluje tudi v dveh FB skupinah: Promet za Obalo, kjer poročajo o dogajanju na cestah, in skupini Izgubljeno in najdeno na Obali, kjer izgubljene ali najdene stvari in živali ponovno iščejo svoje lastnike. Tudi s pomočjo poslušalcev Capris vsakodnevno dokazuje, da je Obala zakon.

Mauro Belac

Povezane vsebine:

Radio Capris povabil na čaj posebne Primorke

S hladilnikom toplega srca ogreli marsikatero otroško srce

Radio Capris – Za uspešno prihodnost je potrebna pozitivna vizija