ZDRAVJE

ORTOIMPLANT: Nasmeh je vedno v modi

Vsi se strinjamo, da je čudovit nasmeh, poln samozavesti, vedno v modi. Vaš sijoč nasmeh vzbuja pozitivne odzive, pravijo celo, da odpira tudi železna vrata. Ko se iskreno in od srca nasmehnemo, se v telesu sproščajo endorfini, hormoni sreče, ki zmanjšujejo stres in imajo lastnosti naravnih analgetikov. Ko se smejimo, se počutimo bolje, postanemo privlačnejši, naš obraz pa zažari z nekim novim sijajem. Ker so zobje najpomembnejši del vašega nasmeha, je včasih za njegovo popolnost potreben kakšen zobozdravniški poseg.

All-on-4

Danes se lahko pacienti s popolno izgubo zob za vedno poslovijo od svoje stare proteze in rečejo zbogom brezzobosti. Rešitev ponuja revolucionarna zobozdravstvena tehnologija tretjega tisočletja All-on-4, s katero lahko že v dveh urah dobite svoje »tretje«, popolnoma funkcionalne in izjemno privlačne zobe. Gre za hitro rešitev, pri kateri v obe čeljustnici vstavijo štiri zobne vsadke, na katere se namesti digitalno oblikovana zobna vrsta.  Zaradi računalniško vodene vstavitve najbolj kakovostnih zobnih vsadkov na trgu po najsodobnejšem terapevtskem konceptu keystone dental je poseg hiter in neboleč, tehnika vstavitve Flapless pa omogoča izvedbo brez rezov, oteklin in bolečin. Pacientu v dveh urah vstavijo začasen prototip zoba, trajna rešitev pa sledi v dveh mesecih in pol. Rezultat je fiksno protetično delo, ki se po videzu ne razlikuje od naravnih zob.

All-on-4 Zygoma

Čeprav je vstavljanje zobnih vsadkov neprekosljiv postopek reševanja brezzobosti, je največjo oviro za vstavljanje zobnih vsadkov do sedaj predstavljalo pomanjkanje kosti, v katero se vsadki vstavljajo. Zaradi dolgoročnega pomanjkanja korenin, na mestu, kjer manjka zob, prihaja do izgube kosti, kar se je doslej reševalo s postopkom njene nadgradnje – z dolgotrajnim in včasih neprijetnim procesom. Ta ovira je zdaj za vedno odpravljena, saj se lahko v zgornjo čeljustnico vstavijo zigomatični zobni vsadki.

»O tehnologiji Zygoma All-On-4 lahko povem, da ni več pacienta, ki že po enem samem obisku ne bi zapustil ordinacije brez čudovitega nasmeha. Kot prvi, ki je na Hrvaškem začel vstavljati zobne vsadke Zygoma, lahko potrdim, da so resnično spremenili stomatologijo,« je dejal dr. Zdenko Trampuš, DDS.

O dr. Zdenku Trampušu, DDS

Dr. Zdenko Trampuš, DDS, je diplomiral na Stomatološki fakulteti Univerze v Zagrebu, leta 2008 pa je opravil še dodatno izobraževanje na področju implantologije na univerzi UCLA (University of California Los Angeles, ZDA). Leta 1993 je odprl zasebno zobozdravstveno ordinacijo, leta 2006 pa zdravstveno ustanovo s petimi ordinacijami, zobotehničnim laboratorijem in 19 zaposlenimi. Na Hrvaškem je dr. Trampuš znan po svojem neprestanem iskanju ter predstavljanju in uvajanju vrhunskih zobozdravstvenih tehnologij v zobozdravstveno prakso.

Svoje klinične veščine nenehno izpopolnjuje. Tako je v kliničnem centru Malo v Lizboni (Portugalska) zaključil koncept vsadka All-on-4, končuje magistrski študij estetske rehabilitacije na Inštitutu ACE v Italiji ter magistrski študij na italijanski Akademiji za piezokirurgijo. O njegovi izvrstni spretnosti in znanju priča več kot 300 implantoloških posegov letno ter več kot 200 uporabljenih kirurških konceptov All-on-4 in Zygoma All-on-4 pri reševanju brezzobosti.

Trampuš je tudi avtor povsem novega pogleda na zobozdravstvo – integriranega koncepta Ortoimplant Dental Spa, edinstvenega v tem delu Evrope, ki z nebolečimi posegi, udobjem, sproščenostjo in postoperativnimi terapijami zagotavlja hitro okrevanje, celjenje in vrnitev pacienta k svojim vsakodnevnim aktivnostim.

»Revolucionarni zobni vsadki, ki so lahko dolgi tudi do 55 mm, odpravljajo potrebo po presaditvi kosti ali dvigu sinusnega dna, saj se vstavljajo neposredno v ličnične kosti, kjer je zanje dovolj opore. Ti vsadki najbolje nadomeščajo proces povečanja (avgmentacije) kosti, ki je bil nekoč edina rešitev za osebe z izgubo zgornje čeljustnice. Zigomatični zobni vsadki zmanjšujejo kirurško travmo na minimum in zagotavljajo hitro celjenje, poleg tega pa računalniško vodena vstavitev zagotavlja skoraj stoodstotno uspešnost. Tudi pri popolnoma uničeni zgornji čeljustnici lahko vstavimo štiri zigomatične vsadke ter s tem osebi, ki je že izgubila vsakršno upanje, v nekaj urah po tem, ko je sedla na zobozdravniški stol, zagotovimo fiksne zobe,« je pojasnil dr. Zdenko Trampuš, DDS.  

Ortoimplant Dental Spa koncept – brez bolečin in oteklin

Poleg tega, da prvi na Hrvaškem opravlja zahtevno tehniko vstavljanja Zygoma vsadkov, je dr. Trampuš tudi avtor novega pogleda na zobozdravstvo – integriranega koncepta zdravljenja Ortoimplant Dental Spa, edinstvenega v tem delu Evrope, ki z nebolečimi posegi, udobjem, sproščenostjo in postoperativnimi terapijami, zagotavlja hitro okrevanje, celjenje in vrnitev pacienta k svojim vsakodnevnim aktivnostim.

Vsak operativni zobozdravstveni poseg v zobozdravstveni ordinaciji dr. Trampuša se začne z limfno drenažo, ki vsem bolnikom omogoča, da se po zapletenih posegih čim hitreje vrnejo v normalno življenje. Sledi premedikacija z antibiotiki in zdravili proti oteklinam za preventivo pred morebitnimi infekcijami, pa tudi pred neprijetnimi bolečinami in oteklinami na obrazu.

Po operativnem posegu pacienta izpostavijo vdihavanju kisika in najnovejši metodi – biomagnetni resonanci. NiTe 50G je sodobna naprava za biomagnetno resonančno terapijo, ki je rezultat dolgoletnih raziskav na področju delovanja elektromagnetnega polja na človeško telo. Bioresonančna terapija ustvarja v telesu harmonijo in skladnost vseh funkcij telesa, s čimer mu vrne ravnotežje in zdravje. Ta napredna tehnologija zmanjšuje vse vibracije, ki nas bremenijo, odstranjuje strupe in s tem povečuje odpornost ter spodbuja mehanizem samozdravljenja. Na koncu samega posega je pacient deležen še ozonoterapije z napravo Bozon. Glavna naloga naprave je oskrba celic s kisikom, kar omogoča do osemkrat hitrejše celjenje pooperativnih ran.

Pri edinstvenem pristopu koncepta Dental Spa ni bolečin in oteklin, nelagodje je povsem zmanjšano, bolnikov obraz pa v rekordnem času znova krasi njegov novi, čudovit nasmeh.

Informacije in naročila: info@ortoimplant.hr 00385 1 3703 498 00385 95 537 4954