INFORMATIVNI DNEVI

Na primorski univerzi vse nared za informativna dneva

Koper, 4. februar 2018
V petek in soboto, 9. in 10. februarja, bodo potekali letošnji informativni dnevi za vse bodoče študente. Na primorski univerzi so se tudi tokrat potrudili, da jim čim bolj olajšajo odločitev o nadaljnjem šolanju.

Foto: Študentski dom UP, avtor: UP

Univerza na Primorskem se nahaja v Kopru, do katerega se je potrebno kljub majhnosti naše države še vedno pripeljati. Zato na univerzi organizirajo brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož. Prav tako bodo študente brezplačno peljali tudi nazaj domov. Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00, prihod v Portorož pa naj bi bil okrog 10. ure. Odhod avtobusa za povratek je predviden ob 17. uri iz Portoroža.

Petkov informativni dan bo razdeljen na dva termina; jutranji se bo pričel z dobrodošlico dijakom na Titovem trgu v Kopru ob 10. uri in nato nadaljeval na posamičnih fakultetah (predvidoma ob 11. uri), popoldanski pa ob 15. uri na sedežih fakultet.

Z univerze pozivajo vse dijake, da si pravočasno zagotovijo mesto na avtobusih, tako da izpolnijo e-prijavo in posredujejo podatke, saj mora organizator za primerno organizacijo vedeti, koliko prostih mest je potrebnih. E-prijave zbirajo do vključno torka, 6. 2. 2018. Ne zamudite roka!

E-prijava je možna preko naslednje povezave: Brezplačni avtobus.

Dobrodošlica za dijake

V petek, 9. februarja 2018, bo od 10. ure naprej na Titovem trgu potekala posebna dobrodošlica za vse dijake, ki se bodo udeležili informativnega dneva na obali. Pri pripravi dogodka so primorski univerzi priskočili na pomoč Mestna občina Koper, Študentska organizacija univerze ter številne institucije in gostinska podjetja.

Na trgu bodo dijakom na voljo informacijski kotički posameznih fakultet in organizacij, ki sodelujejo z univerzo in njenim študentom nudijo različne ugodnosti. Ogledali in prisluhnili bodo lahko »StandUP komediji malo drugače«, v sklopu katere bo komičarka Nataša Živkovič na sproščen in zabaven način povezovala pogovor s študenti/-tkami Univerze na Primorskem o študentskem življenju na Obali. Bodočim študentom bodo zaupali svoje prigode, nezgode, pa tudi, kako jo včasih kak študent zagode, kako uspešno študirati, kje se do sitega najesti in pridobiti študentske bone, kako se vključiti v obštudijske dejavnosti, kje poiskati sogovornike z bogatimi izkušnjami, kdaj in kje sproščeno in zabavno preživeti prosti čas. Ob vsem tem pa še veliko uporabnih nasvetov iz prve roke!