ACTIVE KOPER

Na kopališču Žusterna se lahko preizkusite v foil surfanju

Koper, 7. julij 2018
Park vodnih športov Active Koper v Žusterni nudi tudi možnost t.i. foil surfanja, ki omogoča, da z desko kar poletite nad vodo.

Kot so sporočili iz Turistične organizacije Koper, se lahko na kopališču Žusterna ves julij in avgust predajate različnim aktivnostim, ki jih ponuja Active Koper. Lahko se odločite za potapljanje, plavalne tečaje, tečaje kajaka, izposojo SUP-ov, pedalinov, vožnjo s tubami, surfanje in druge morske radosti.

Letošnja novost, ki bo zagotovo navdušila vse ljubitelje windsurfa, pa je t.i. »foil surf«, ki s pomočjo fizike uporabniku omogoči, da z desko kar poleti nad morsko gladino. Kot pojasnjuje poklicni surfer Tine Slabe, so pogoji v Žusterni idealni za ta šport, saj ni previsokih valov, gladina morja je ob vstopu v vodo dovolj visoka, prav tako pa je tudi veter v Koprskem zalivu pravšnji. Za »foil surfanje« se lahko odloči vsakdo, ki mu ni tuje osnovno znanje windsurfanja, še dodaja Slabe.

Konec julija pa Active Koper pripravlja še eno presenečenje, ki se ga bodo razveselili predvsem najmlajši obiskovalci, to je t.i. Sea fun vodni park z napihljivimi igrali.