GLASBA

Na drugem večeru spoznali še pet izvajalcev

Na sinočnjem drugem predstavitvenem večeru v baru Kapelca v Portorožu se je publiki predstavilo še pet nastopajočih na sobotnem 37. festivalu Melodije morja in sonca.

Na oder sta najprej stopila Anika Horvat in Marino Legovič. Anika se bo namreč na festivalu predstavila s skladbo Ruleta, katere avtor je Marino, aranžma zanjo pa je naredil Benjamin Vukovič.

Za prisrčno Aniko sta se pred domačini in obiskovalci Portoroža predstavila Vivjana in Robert, ki tvorita duet Vivjana in Robert Vatovec Music Team. Vivjana Babič Martucci se z glasbo ukvarja od leta 2007, ko je začela peti v koprskem Robert Vatovec Big Bandu, katerega članica je še danes. Z Robertom bosta publiki v amfiteatru predstavila skladbo Addio, amore mio.

Na predstavitvenih večerih pred velikim sobotnim finalom lahko obiskovalci prisluhnejo tudi tekmovalnim melodijam, kar je letošnja novost. Danes se bodo v Kapelci predstavili še zadnji nastopajoči na letošnjem festivalu.


Kot tretja je sinočnji večer obarvala pevka Anette, raznovrstna glasbenica in pesnica, ki je svoj vstop na glasbeno sceno napovedala z izdajo singla Danes. Skladba se je uvrstila med 10 najbolj predvajanih skladb na slovenskih radijih. Na festivalskem odru v soboto bo nastopila s skladbo z naslovom Moj dan.

Štafeto je iz rok Anette prevzela še ena mladenka, Koprčanka Ema Sladič. Kot Primorka si že vrsto let želi nastopiti na Melodijah morja in sonca, saj pravi, da je najlepše nastopati prav pred domačo publiko. V tkemovalnem programu se bo predstavila s skladbo Vse tja do sonca.

Večer je zaključil mladenič, ki je s svojim petjem požel bučne aplavze publike v Kapelci. Gregor Ravnik. Študent dentalne medicine in solopetja je svoje glasbeno šolanje začel z igranjem klavirja in petjem v koprski glasbeni šoli. Prejel je številne nagrade in se uvrstil na najvišja mesta na državnih in mednarodnih pevskih tekmovanjih. V soboto bo na Melodijah nastopil s skladbo Med nama.

Nataša Fajon