STRAY CAT HOSTEL

Na Bernardinu odprli nov mačji hostel

Bernardin, 25. april 2018
Na Bernardinu slavnostno predali v uporabo nov, prav poseben hostel, ki ponuja nočitev z zajtrkom. Hostel ima štiri apartmaje, vsi so opremljeni z jogijem, v vsakem pa je mogoče uživati v dvoje.

Foto: Nataša Fajon

Teden dni so bile prostoživeče muce v okolici Bernardina brez svojega nastanitvenega centra, ki je čez noč izginil. Več kot desetletje so se lahko v dveh hiškah, ki sta ju izdelala Milan Petrovič in Slavko Franca, skrile pred močnim dežjem in burjo. Mačji hostel je z leti postal pravcata turistična atrakcija. Nahaja se namreč v mirnem kotičku promenade ob morju, ki povezuje Bernardin in Piran, po kateri se dnevno sprehodi na tisoče obiskovalcev. Sprehajalci so težko skrivali navdušenje ob odkritju simpatičnega turističnega resorta.

Foto: Nataša Fajon

Slavko Franca je ob izginotju dveh hišk napovedal, da bo izdelal še lepši hostel. In obljubo je držal. Res je nastal večji, lepši, udobnejši bed & breakfast objekt, ki ga je poimenoval “Stray Cat Hostel” (Hostel za potepuške muce).

Danes popoldne je nova pridobitev že stala na Bernardinu. Ker je Slavko človek, ki svoje obljube vedno izpolni, ima vsak apartma jogi, tako da bodo mačkoni na mehkem, izdelal pa jim je tudi prikupno ograjico, ki jo je danes okrasil s pomladnim cvetjem.

Foto: Nataša Fajon

Milan Petrovič je mucam takoj pripravil pojedino in hitro so se otvoritveni zabavi pridružile tudi zvezde dneva. Seveda so preizkusile nove nastanitvene kapacitete in videti je bilo, da so z njimi zadovoljne.

Foto: Nataša Fajon

Milan že trinajst let brezdomnim mucam vsak dan proti večeru prinese hrano in skrbi zanje. Zagotavlja, da ne predstavljajo nikakršne nevarnosti za okolje in ljudi, saj so vse kastrirane oz. sterilizirane in negovane. Trenutno tja redno zahaja šest mačjih potepuhov, ki jih Milan prikliče kar z mobitelom. Da, zakaj ne bi bile tudi mačke v koraku s tehnologijo? Odzovejo se sicer le na eno melodijo zvonjenja, to je balada You make me feel skupine Bonfire. Pred njo jih je skušal priklicati s skladbo Highway To Hell skupine AC/DC, pa jim ni bila všeč, je povedal.

Foto: Nataša Fajon

Odprtje hostla se je zaključilo s šampanjcem, s katerim so mačji podporniki nazdravili ob uspešno opravljenem delu, vsi pa upajo, da bo mačjim štirinožcem novo domovanje dolgo nudilo zavetje. Ne nazadnje je hostel eden redkih primerkov turističnega objekta v občini, ki je v domači lasti.

Nataša Fajon

Povezane vsebine:

Peticija za podporo organizatorjem prireditev v Izoli