NAPOVEDNIK

Magičnost predbožičnega dogajanja v Kopru se bliža vrhuncu

Koper, 21. december
Iz koprske turistične organizacije sporočajo, da bo novo drsališče, ki so ga obljubili, zaživelo ta petek. Njegova posebnost bo ta, da se bo nahajal tik ob morju (na ploščadi ob Upravi za pomorstvo), tako da bo drsanje po njem svojevrstno doživetje. Vsi ljubitelji drsanja bodo zagotovo veseli tudi novice, da bosta obe drsališči obratovali vse do 14. januarja, v prihajajočih prazničnih dnevih pa jima bodo podaljšali urnik.

Foto: Vojko Rotar

Poleg uporabnikov drsališča sredi Titovega trga, ki se je dodobra zasidral med občani vseh starosti, bodo na vrsto prišli tudi ljubitelji glasbe. Zanje so jutri ob 19.00 pripravili božični koncert MePZ Obala, v petek ob 19.00 pa nastop Lovskega pevskega zbora Dekani. Na koprski turistični organizaciji dodajajo, da se v petek velja zapeljati tudi v Šmarje, kjer od 18. ure dalje prirejajo Čarobnost božiča na trgu, medtem ko bo koprska Arena Bonifika ob 20. uri prizorišče Caprisovega božičnega koncerta, na katerem bo nastopil priljubljeni hrvaški pevec Gibonni.

Titov trg bo v soboto ob 17. uri obiskal Božiček, ki se bo morda skupaj z občinstvom zabaval tudi na predbožičnem koncertu Alye, vse skupaj pa bo popestril plesni nastop Dance centra Fiona. Sobota bo pravšnja še za obisk Sv. Antona, kjer bo ob 19. uri tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Sveti Anton in godbeniške šole Marjetica.

Foto: Vojko Rotar

Vas mika nočno drsanje sredi Kopra ob petju pevskega zbora? Pridite na Titov trg na predbožični večer, v nedeljo, 24. 12., ko bo drsališče obratovalo vse do 2. ure ponoči, po polnočnici pa za praznično vzdušje poskrbel cerkveni zbor.

Božični večer, 25. decembra, bo v znamenju Klape Capris, ki bo na Titovem trgu nastopila ob 18. uri, 26. decembra pa bo v Areni Bonifika ob 19. uri tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper. God sv. Štefana bodo obeležili tudi v Loparju, kjer pripravljajo Pozdrav sv. Štefanu in dnevu samostojnosti, v Dekanih, kjer bodo znova organizirali Božično-novoletno briškolado, v Sv. Antonu, kjer bodo uprizorili žive jaslice, v Marezigah, kjer prirejajo tradicionalni dobrodelni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Marezige in v Zanigradu, kjer bo tradicionalno žegnanje konj.

NF