PRIREDITVE

Letošnja Sladka Istra vas bo razvajala v osrčju koprskega mestnega jedra

Koper, 12. september 2017
23. in 24. septembra se v Koper znova vrača največja prireditev v občini in najslajša prireditev v državi 9. Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra 2017, katere pomembna novost je selitev prizorišča prireditve v osrčje slikovitega mestnega jedra.

Foto: Vojko Rotar

Prireditev bo znova postregla s tradicionalnimi istrskimi sladicami, obiskovalce bo razvajala z raznovrstnimi čokoladnimi pregrehami, tipičnimi slovenskimi sladkimi dobrotami in številnimi drugimi sladkimi izdelki, manjkala pa ne bodo niti sladka vina, penine, piva in koktejli. Sladkosnedi bodo lahko v zameno za degustacijske bone vse te dobrote okušali na več kot 150 stojnicah, prav tako bo možno večje količine sladic in sladkih izdelkov kupiti neposredno pri ponudnikih na stojnicah.

Foto: Vojko Rotar

Obiskovalci prireditve bodo lahko med 9. in 19. uro okušali dobrote v Deželi čokolade v Taverni in na Carpacciovem trgu, istrske sladice na Titovem trgu, slovenske sladke dobrote na Prešernovem trgu in številne druge sladke izdelke na Staničevem in Gortanovem trgu, vse skupaj pa bo zaokrožil bogat spremljevalni program prireditve, ki ga bodo zaznamovale vodene degustacije, delavnice, kuharski šovi z znanimi obrazi iz sveta kulinarike ter razgiban program za otroke.

Prav tako bodo tudi v sklopu letošnje prireditve izvedli Ex tempore. Številni lokali in trgovine v mestu bodo prilagodili svoj urnik in ponudbo, tako da se bo Koper znova spremenil v slovensko prestolnico sladkega.

Povezane vsebine:

Jubilejni pregled vrhuncev slovenske filmske produkcije

Premiere Gledališča Koper ponujajo vpogled v razmišljanje naših sosedov

Festival v objemu piranskega obzidja

Pestro dogajanje v slovenski Istri se nadaljuje tudi septembra

NF