ZBOROVSKO PETJE

Letni koncert MePZ Georgios

Piran, 5. december
Vljudno vabljeni na koncert Mešanega pevskega
zbora Georgios iz Pirana, ki bo jutri, 6. 12. 2017, ob 19. uri v župnijski cerkvi sv. Jurija.

Nastopili bodo:

MePZ Georgios Piran

Pevce združuje glasba ter odlično in pozitivno vzdušje v zboru. Združeni smo v pesmi. Vemo, da sveta ni mogoče spremeniti, globoko pa verjamemo, da ga z domala že pozabljenimi vrednotami, kot so solidarnost, srčnost, socialna pravičnost in tovarištvo, lahko naredimo znosnejšega in lepšega.

MePZ Georgios je skupina več kot 20 pevcev, ki so se v letu 2013 organizirali kot Društvo MePZ Georgios Piran. Društvo Georgios Piran nadaljuje uresničevanje začrtane programske usmeritve in vizije zbora.

Imamo dobro strokovno vodstvo in glasbeni repertoar zbora se dopolnjuje in postaja vedno bolj pester. Repertoar obsega sakralne in posvetne skladbe tujih in slovenskih avtorjev – Tartini, Mozart, Hayden, Adamič, Fajon, Grbec…

Društvo MePZ Georgios Piran je tudi organizator več tradicionalnih in odmevnih dogodkov med katerimi bi omenili »Srečanje pevskih zborov in glasbenikov« v Caffe Galleriji Piran, mednarodni koncert pevskih zborov »Pesem nad podvodnim Triglavom« in vsakoletni »Letni koncert MePZ Georgios z gosti.« Pevski zbor je letos že tretjič sodeloval na prireditvi »Primorska poje« v organizaciji ZPZP Koper.

Predsednica društva je Slavica Kogoj Franičevič, dirigent in strokovni vodja: pa je Danijel Grbec

Vokalna skupina »In spiritu«

Naša skupna pot se je začela maja, leta 2006 v starem župnišču v Vojniku, kjer so se naši glasovi začeli prepletat v harmonijo, katera še danes zveni, kljub kakšni sekundi, ki je potrebna, da postajamo bolši, samozavestnejši…začeli smo s slovenskimi ljudskimi (Sijaj mi sončece) in nadaljevali z dalmatinskimi (Tiha noč). Čez čas, so se nam ljudske pesmi začele dozdevati, da niso za nas, da so preveč zdolgočasene in da dajmo poskusit nekaj novega, bol pop, da bo notri čim več ritma, duše pač moderno!!! Sledila je tretja sezona, v kateri smo se predstavili z akapela zvrstjo in se nekako oddaljili od naših korenin. Nekaj nam je manjkalo, nekaj kar nas je v to zasedbo pripeljalo in nas združilo v to kar smo danes.

V glavnem…to, kar se nam je prej dozdevalo dolgočasno, prežalostno in predvsem prelahko nam je danes v veliko veselje in v čast, da smemo predajati naprej, to ljudsko izročilo, ki predstavlja našo domovino! Nismo Slovenski oktet in se jim morda nikoli ne bomo niti približali… a lahko ponosno trdim, da pojemo z istim žarom in ljubeznijo, katere še morda ne znamo tako interpretirati in goreče prikazati.Res, da je Slovenska pesem na prvi vtis težka za uho predvsem mladega poslušalca! A le če ji dobro prisluhnemo in se ji odpremo, jo začutimo v pravem pomenu!

Foto: MePZ Georgios

Foto: In Spiritu

Pa še na kratko kdo smo: 1. Tenor: Črt Ferant, Amadej Šopar, 2. Tenor: Aljaž Pavlin, Luka Juteršek, Bariton: Tomaž Marčič, Anže Gračner, Bas: Benjamin Krajnc, Peter Osetič

Georgios Deep Sea Singers

Vokalna skupina Georgios Deep Sea Singers je začela delovati letos poleti kot sextet za posebne priložnosti. Nastopili so že večkrat v Piranu, Abitantih, avstrijskem Judenburgu in Assisiju. Vokalna skupina je sestavljena iz moškega dela članov mešanega pevskega zbora Georgios.

Georgios Deep Sea Stars

Vokalna skupina Georgios Deep Sea Stars je začela delovati letos oktobra, kot odgovor na soliranje moškega dela MePZ Georgios. Vokalno skupino sestavljajo pevke mešanega pevskega zbora Georgios. Premierni nastop je letošnji koncert MePZ Georgios z gosti.

Povezane vsebine:

Uspešna vrnitev pevske revije Se passi per di qua

V družbi Gledališča Koper vse do izteka leta