ŠPORT

Koper v znamenju rokometa

Priprave za letošnji jubilejni 25. Eurofest so z današnjim dnem zaključene, saj v Koper že prihajajo ekipe, ki bodo letos sodelovale na tem priznanem rokometnem turnirju. Na igriščih se bo pomerilo kar 158 ekip, kar pomeni, da bo Koper gostil blizu tri tisoč rokometašev in njihovih spremljevalcev.

Foto: Facebook Eurofest

Jutri, v torek, 4. 7. 2017, se bodo ekipe predstavile javnosti na otvoritveni slovesnosti. Povorka bo ob 21. uri krenila s Titovega trga, se sprehodila po Čevljarski in Pristaniški ulici ter se ustavila na Ukmarjevem trgu oziroma glavnem pomolu.

Zaradi povorke bo od 21.00 do 21.30 zaprta Pristaniška ulica, prav tako pa je že v veljavi popolna zapora Ukmarjevega trga, ki bo trajala do 9. julija, do 15. ure.


Posebnost letošnjega Eurofesta je rokometna tekma na vozičkih, ki se bo pri nas zgodila prvič.

Eurofest pa ni samo športni turnir, temveč tudi enkratna priložnost za druženje mladih z različnih koncev sveta, zato so organizatorji poskrbeli tudi za družabne dogodke. Zanje so pripravili disco večer s karaokami, izbor Miss & Mr Eurofest, piknik, dobrodelni kulinarični večer, pa še kaj bi se našlo.

Med družabnimi dogodki so posebno mesto namenili Tržnici Eurofest, na kateri se bodo predstavile vse države, ki sodelujejo na turnirju. Poudarek bo na predstavitvi kulture, domačih izdelkov in spominkov. Eden glavnih namenov tržnice pa je obiskovalcem v čim lepši luči predstaviti državo gostiteljico, zato bo še posebno živahno prav v slovenskem kotičku. Tržnica bo v sklopu turnirja potekala jutri, v torek, 4. julija.