FESTIVAL FRIVOLUS

Koper tudi letos odpira vrata ulični umetnosti

Koper, 24. avgust 2018
Od 31. avgusta do 2. septembra bo v Kopru potekal tretji festival uličnih umetnikov in ulične kulture Frivolus. Študentska organizacija Univerze na Primorskem, ki festival organizira, priporoča, da se pripravite na nore scenografije, barvne kostume, strašne maske in neverjetne performanse, ki vas ne bodo pustili ravnodušne.

OBVESTILO ORGANIZATORJA, 30. avgust 2018:

Zaradi napovedi slabega vremena smo v programu festivala naredili eno spremembo, in sicer bo osrednja predstava v soboto ob 21. uri potekala v Taverni.

Kot smo že napovedali, bodo v primeru slabega vremena predstave v petek in soboto potekale v Centru mladih Koper (razen večerne predstave dne 1.9., ki bo v Taverni), v nedeljo pa v Taverni. Kljub temu napovedujemo, da se bodo umetniki nedvomno potrudili nastopati tudi na ulici, v kolikor ne bo deževalo. Obiskovalcem bodo informatorji tekom festivala na voljo na Titovem trgu, preko apikacije Messenger in na telefonski številki ŠOUP 031 452 000.

Foto: ŠOUP

Frivolus je festival, ki daje prostor uličnim umetnikom in ulični kulturi. Na njem sodelujejo poklicni umetniki in skupine, ki delujejo izven komercialnih gledališč in cirkusov in svoje performanse izvajajo na ulici.

Na tridnevnem kulturno-umetniškem festivalu bomo lahko občudovali čarovnike, žonglerje, akrobate, iluzioniste, igralce, glasbenike in ostale ulične umetnike, ki bodo oživeli trge, ulice in sprehajališča, obljubljajo na ŠOUP-u.

Vsi dogodki festivala so brezplačni. Dopoldan med 10. in 12. uro bo potekal otroški program, med 16. in 22. uro pa program za vse starosti. Osrednji predstavi bosta tudi tokrat potekali ob 21. uri na Titovem trgu, umetniki pa bodo nastopili še na Carpaccievem trgu, trgu ob kavarni Triglav in čajnici Vanilla, v Hlavatyjevem parku, Verdijevi in Čevljarski ulici, na razgledni točki ob dvigalu (Belveder) in mestni promenadi.

Foto: ŠOUP

“S pomočjo humorja, teatralnosti, glasbe in magičnosti si prizadevamo nasmejati in očarati vse obiskovalce dogodka,” sporoča vodja projekta Nika Stegovec in dodaja: “Letošnja novost je nova lokacija predstav na razgledni točki na vrhu Belvederja, saj se nam zdi zanimiv, neizkoriščen prostor, ravno pravšen za tovrstne dogodke, saj postaja tudi vse pomembnejša turistična vstopna točka v Koper.”

Festival bo gostil več kot 30 predstav uličnih umetnikov iz Španije, Francije, Švice, Italije, Argentine, Čila in Slovenije. Prva predstava festivala z razstavo lutk gostov iz Francije bo v petek, 31. avgusta, ob 10. uri v Hlavatyjevem parku, na osrednji večerni predstavi pa bomo priča Ognjenemu šovu, s katerim se bo predstavil požiralec mečev Murray Molloy.

V soboto, 1.9., izpostavljajo nastop multiinstrumentalista in samouk Roberta Heruzzo ter Aerial Circusa z akrobatsko predstavo na zračnih tkaninah Aquariom.

V primeru slabega vremena se bodo petkove in sobotne predstave premestile v Center mladih Koper, nedeljske pa v Taverno.

Uredništvo

Povezane vsebine:

Odprt je natečaj za izbor najlepšega vrta v koprskem mestnem jedru