TRADICIONALNA PRIREDITEV

Koper na dlani znova razkril pestrost naših krajev

Koper, 14. maj 2018
Minulo soboto se je v Kopru odvila tradicionalna prireditev ob občinskem prazniku Mestne občine Koper – Koper na dlani. Raznolika predstavitev na stojnicah in bogat spremljevalni program sta znova razkrila bogastvo destinacije Koper.

Foto: FPA

Kot so sporočili s Turistične organizacije Koper, so že dopoldne Pristaniško ulico, Carpacciev trg in druga prizorišča ob morju prevzeli mamljivi vonji po istrskih supah, fritulah, kroštolih in drugih domačih dobrotah. Člani krajevnih skupnosti, kulturnih, turističnih in drugih društev Mestne občine Koper, ki so se predstavljali na stojnicah, pa so vsak na svoj način poskrbeli, da mimoidočim ni bilo dolgčas. Prikaz starih istrskih običajev, kot so pletenje košar, ročno pranje perila, igranje pandola in drugih iger, je bila za marsikaterega obiskovalca nepozabna izkušnja.

Foto: FPA

Foto: Iskrin telefon ATA 11, vir: arhiv Gorenjskega muzeja

V sklopu prireditve so se že drugo leto zapored odvile tudi Istrske igre, na katerih so se člani krajevnih skupnosti in društev pomerili v igranju briškole, vleki vrvi, skakanju v vrečah in drugih istrskih »disciplinah«. Letos so se za najboljše izkazali člani skupine Škicet iz Hrvatinov, drugo mesto so zasedli krajani Zazida, tretje uvrščeni so bili krajani Loke, četrto mesto pa so zasedli lanskoletni zmagovalci Istrskih iger, člani Turističnega društva Dekani.

Kot so še dodali organizatorji, je prireditev v sklopu praznovanja Evropskega leta kulturne dediščine poseben poudarek dala kulturi. Tako so program popestrili s povorko kulturnih društev, kulturnim maratonom v Taverni, folklornimi nastopi in vodenim ogledom razstave Kjer preteklost sreča prihodnost na Titovem trgu in v Pretorski palači.

Povezane vsebine:

Bitlesi v Piranu

V turističnih mestih naj se nočni mir začne ob polnoči