ZBOROVSKI KONCERT

Koncert Portoroškega zbora “Pozdrav jeseni”

Piran, 23. november
V soboto, 25. 11. 2017, ste vabljeni v Piran na koncert Portoroškega zbora. Koncert se bo v Gledališču Tartini začel ob 19. uri. Gost večera bo skupina Gruppo Incontro.

Portoroški zbor je nastal leta 1993 z združitvijo ženskega in moškega zbora, ki sta pred tem delovala v okviru KUD »Karol Pahor« Piran pod vodstvom dirigentke Helene Jureš.

Do sedaj je zbor pripravil številne samostojne koncerte in sodeloval na koncertih s številnimi domačimi in tujimi zbori, s katerimi ohranja prijateljske stike. Svojevrstna so bila srečanja, ki jih je zbor priredil Slovencem v tujini. Tako sta ostala nepozabna srečanja v Severni Benečiji (1996) in v Berlinu (1998). Sloves naše lepe dežele je Portoroški zbor leta 1999 ponesel v Španijo, leta 2005 v Francijo in leta 2008 v Avstrijo, kjer je izmenjal obiske pri prijateljskih zborih.

Zbor redno sodeluje na reviji Primorska poje in se vsako leto predstavi z letnim koncertom domačemu občinstvu ter tako prispeva delček k ohranjanju glasbene tradicije v svojem kraju.Zbor vodi Sašo Prinčič.

Glasbeno skupino Gruppo Incontro je leta 1971 v Trstu ustanovila skupina mladih prijateljev, ki jih je družila ljubezen do glasbe. Skupina je zelo hitro pritegnila pozornost javnosti zaradi izvirnosti repertoarja in uporabi različnih inštrumentov.

V štirih desetletjih delovanja je skupina nastopila v Avstriji, Nemčiji, Belgiji, Srbiji, Sloveniji, na Hrvaškem in Madžarskem ter seveda doma. Skupino vodi Rita Susovsky.

NF