SIMFONIC VOICES

Koncert ob praznovanju obletnice rojstva Srečka Kosovela

Koper, 22. marec 2018
V okviru mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem z gosti Komornim zborom Aegida predstavlja koncert Vetri v polju šumijo: poezija Srečka Kosovela in slovenske ljudske v uglasbitvah in priredbah primorskih skladateljev.

Foto: APZ UP/Kim Shine

Koncert, organiziran ob praznovanju obletnice rojstva kraškega pesnika Srečka Kosovela, bo v soboto, 24. marca, ob 20. uri v Protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška v Kopru. Univerzitetni zbor in Komorni zbor Aegida bosta na koncertu predstavila vrsto slovenskih ljudskih pesmi v priredbi primorskih skladateljev in skladbe primorskih skladateljev na besedila pesnika Srečka Kosovela.

APZ UP

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) vse od ustanovitve leta 2004. V zboru poje približno 40 študentk in študentov Univerze na Primorskem (UP) ter drugih zborovskih zanesenjakov. Od ustanovitve ga vodi dirigent Ambrož Čopi, pri vodenju zbora pa mu pomagata asistenta dirigenta Andreja Tomažič Hrvatin in Luka Vetrih. V enajsti in dvanajsti sezoni je zbor deloval pod vodstvom dirigenta Mirka Ferlana.

Foto: APZ UP/Kim Shine

Zbor posega v vse glasbene zvrsti in stile, od renesanse do današnjih dni. Posebno pozornost namenja izvedbam skladb primorskih skladateljev, v repertoar pa umešča tudi redkeje izvajana dela iz svetovne zakladnice in novitete mlajše generacije. APZ UP redno koncertira po Sloveniji in v tujini. S kvaliteto izvedb in programsko usmeritvijo se je z izjemnimi uspehi dokazal na domačih in tujih tekmovanjih.

Komorni zbor Aegida¸

Septembra 2015 se je ob prvem srečanju generacij Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem porodila želja po nadaljnjem druženju pevk in pevcev, ki so sooblikovali prvo desetletje zbora. V tem obdobju so se stkala iskrena prijateljstva, zasedba in posamezniki pa pridobili dragocene izkušnje na domačih in tujih koncertnih odrih ter tekmovanjih, od koder se je zbor vračal z najvišjimi uvrstitvami, na mariborski Naši pesmi pa si jo pripel kar pet zlatih plaket. Svoje vidnejše posnetke je izdal na sedmih zgoščenkah. Sestav, poimenovan Komorni zbor AEGIDA, tako projektno združuje dolgoletne zborovske pevke in pevce, ki so prepevali v APZ UP, v želji po obujanju najžlahtnejših pevskih spominov in druženju z glasbo.

Povezane vsebine:

Spletna galerija za spodbujanje kreativne kulture mladih

Na slovesni akademiji razglasili častni doktorici Univerze na Primorskem