VABILO

Knjiga, ki nas uči, kako imeti rad

Ankaran, 7. november
Knjiga, avtorice Eve Erpič, uni. dipl. socialne delavke, specializantke psihoterapije in predsednice društva Človeška toplina, z naslovom Kako te imeti rad je izšla maja letos. V sklopu njenih predstavitev po Sloveniji, bo 14. novembra 2017, prva obalna premiera, ki jo bo gostila Knjižnica Ankaran.

Foto: osebni arhiv E. E.

Odnosi niso new age teorija ali znanost, ampak so narava. Odnosi so sočutje, hrepenenje, odrešitev, pa tudi prekletstvo, če se v njih ne znajdemo. So nekaj, za kar smo opremljeni že ob rojstvu, saj drugače ne bi preživeli. Evino poslanstvo je, da govori o stvareh, ki jih vsi čutimo, a jih ne izrazimo, kar se pozna tudi na področju spolnosti.

Foto: osebni arhiv E. E.

Njena prva izkušnja s skupino za osebnostno rast je bila pri 13. letih. Od takrat spremlja odnose in se uči delati spremembe najprej v lastnem življenju. Šla je skozi številne procese lastne terapije, saj je to podlaga za delo z drugimi. Njene izkušnje segajo vse od dela z otroki, študenti, pa do odraslih, odvisnih od alkohola, parov in družin. Svojo smer je našla v raziskovanju intime.

“Kako te imeti rad” je knjiga s sedmimi poglavji, ki pokrivajo celotno življenje in nas spominjajo na to, da je v drugem najtežje imeti rad tisto, kar je bolečega v nas. “Kako imeti rad” nas uči, kako nam sočutje lahko pomaga sprejemati drugačnost in kako krojiti novo življenje, travmatične rane pa uporabiti kot pomoč na poti do zvezd.

Vabljeni na literarni večer, v torek, 14. novembra 2017, ob 18. uri v Knjižnico Ankaran, na katerem vam bo Eva predstavila “Kako te imeti rad”.

NF