KEMPINSKI PALACE SPOROČA

Kempinski Palace Portorož na zimskem počitku

Portorož, 23. januar 2018

Kempinski Palace Portorož do 2. marca 2018 zapira svoja vrata. Zimsko spanje bo namenjemo polnjenju baterij za nov zalet v prihajajoči sezoni. Napovedujejo, da bo pomlad prinesla nove energije, atraktivne posebne ponudbe ter nova doživetja, zato se že veselijo vrnitve.

Foto: Kempinski

Iz družbe Kempinski Palace so sporočili, da je bilo leto 2017 izjemno uspešno, polno pozitivnih odzivov, ocen in nagrad. Kot najpomembnejši dosežek pa ocenjujejo predanost, sodelovanje ter trdo delo zaposlenih, brez katerih uspeh ne bi bil mogoč.

V letu 2017 je najstarejša evropska luksuzna hotelska veriga Kempinski praznovala 120. obletnico. Celotno leto je bilo zato obarvano z majhnimi podrobnostmi, darili, posebnimi ponudbami ter nagradami. Posebno pozornost so namenili rednim gostom, ki imajo tako zanje kot za celotno verigo izjemen pomen. Izključno njim so lani nadgradili program zvestobe Kempinski Discovery, s pomočjo katerega bodo najbolj redni in zvesti gostje deležni dodatnih ugodnosti in bonitet.

V hotelu so nanizali številne odmevne in neponovljive dogodke, so zapisali, hkrati pa so poskrbeli za obogatitev že obstoječih in tradicionalnih dogodkov. Avtomobilske ture, vinsko-kulinarični dogodki, rekordno število romantičnih porok in še bi lahko naštevali.

V začetku aprila je hotel gostil 26. SOF – Slovenski oglaševalski festival, poleg tega pa so gostili začetek relija oldtajmerjev Dolomites Classic, sodelovali v avtomobilskem popotovanju športnih avtomobilov Gran Tourismo in Streetgasm, uspešno organizirali enkraten vsakoletni Kempinski BMW Golf turnir, goste pa je navdušil tudi dobrodelen dogodek nemške gospodarske zbornice Der Deutsche ball.

Julija je umetnik Maestro Daniele Dondè znova predstavil svoje umetnine v Damskem salonu hotela, tople poletne večere so začinili večeri Istrskih okusov v parku hotela, chefi iz JRE – Jeunes Restaurateurs Slovenija pa so obarvali jesen v Kristalni dvorani. Hotel je gostil tudi zaključni dogodek obiska turistične agencije Lufthansa City Center – LCC v Sloveniji, Velikonočna ter Božična tržnica v parku hotela sta ponovno pripeljali lokalne istrske pridelovalce, za zaključek leta pa je Kristalna dvorana gostila Festival penin, na katerem je letos prvič prisostvoval tudi elitni šampanjec Taittinger.

Posebno so v družbi izpostavili sedaj že tradicionalne dogodke Gostujočih kuharjev v restavraciji Sophija, na katerih so tokrat gostovali kuharji, dobitniki prestižne Michelinove zvezde! Prvi je prišel Italijan Emanuele Scarello (Restavracija Agli Amici 18879 z dvema Michelinovima zvezdicama), sezono je prav tako nadaljeval Italijan, chef Raffaele Ros (Restavracija San Martino) z eno Michelinovo zvezdico. Jesen je bila rezervirana za avstrijske predstavnike, najprej je prišel Andreas Senn (SENNS restavracija) z dvema Michelinkama, leto pa je zaključil enkratni dobitnik Michelinove zvezdice, Andreas Kaiblinger iz restavracije Esszimmer. Dogodki Gostujočega kuharja se bodo v vsej svoji veličini nadaljevali tudi v letu 2018 in kaj kmalu bodo razkrili imena prihajajočih štirih čarovnikov.

“Uspešnosti poslovanja v preteklem letu ni mogoče pripisati enemu, ampak številnim dejavnikom. Najpomembneje pa je to, da bo leto 2017 ostalo zapisano kot leto, v katerem so zaposleni gostom nudili nepozabno 5-zvezdično luksuzno storitev, prilagojeno njihovim specifičnim ter osebnim potrebam,” so zaključili v Hotelu Kempinski.

Medtem ko bo hotel zaprt, pa ostajajo odprti oddelki rezervacij, prodaje in marketinga ter skupin in dogodkov, ki bodo skrbeli za uspešno sezono 2018.