LOKALNE VOLITVE

Kandidat DeSUS-a za župana Izole je Danilo Markočič

Izola, 12. september 2018
Kandidat stranke DeSUS za izolskega župana na jesenskih volitvah bo občinski svetnik in nekdanji podžupan Danilo Markočič. Sam se je označil za človeka povezovanja, ki bo svetnike znal povezati za dobre projekte, njegova želja pa je iz Izole spet narediti “gazelo v Jadranu”. DeSUS bo na volitvah v občinski svet sodeloval s polno listo, torej 21 kandidati.

Foto: DOSI

“Izoli želimo povrniti status Jadranske gazele,” je napovedal DeSUSov kandidat za izolskega župana Danilo Markočič, sicer tudi sam upokojenec, a z bogatim poznavanjem izolske občinske politike. Nekdanji šef kabineta izolske županje Brede Pečan in pozneje tudi ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar je v svoji karieri služboval še kot direktor Hotela Belvedere in pomočnik direktorja Lipice turizem. Poleg tega pa je eden od ustanoviteljev Društva oljkarjev slovenske Istre, katerega tudi vodi.

“Izola je najlepše mesto na Mediteranu in ponosen sem na to, da sem Izolan,” je na predstavitvi svoje kandidature za izolskega župana dejal Markočič. Poudaril je, da je v volilnem programu osrednje mesto namenil skrbi za blaginjo Izolanov, za starejše in za mlade. “Za temi tremi točkami pa se skriva 15 konkretnih projektov, a jih za zdaj še ne nameravam razkriti,” je povedal. Od konkretnih projektov je izjemoma napovedal le potrebo po mladinskem centru, ki bi ga vzpostavili v Arrigoniju. V prihodnjih dneh bo v parku Pietro Coppo njegova ekipa anketirala ljudi na to temo.

Foto: CC

Markočič je izpostavil svojo pripravljenost za sodelovanje in doseganje kompromisov za razvoj Izole. Prednost vidi tudi v tem, da Izola še nima definirane svoje turistične usmeritve, tako ima odprto pot k ponujanju storitev z višjo dodano vrednostjo in s tem pridobivanju kakovostnejših gostov, kar pa je mogoče le v sodelovanju s hotelirji in gostinci. “Trenutno ima Izola veliko število gostov, predvsem dnevnih, od katerih pa ima lokalna skupnost bolj malo koristi,” je poudaril.

DeSUSov kandidat je zaskrbljen nad zadolženostjo občine, ki presega deset milijonov evrov, in meni, da bi lahko občinska uprava – ki bi morala biti tudi sama vitkejša – poskrbeti za sodelovanje pri več evropskih projektih in bi bila posledično upravičeno do več evropskih sredstev.

Uredništvo

Povezane vsebine:

Začetek volilnih opravil pred lokalnimi volitvami

Ponosni na Izolo gredo na volitve