NEPREMIČNINE

Kako dobro prodati stanovanje

V prejšnjih objavah smo pisali o davkih pri prodaji stanovanj, uspešnih načinih prodaje stanovanj ipd. Tokrat pišemo o izredno aktualni temi, t.j. nakupu nepremičnine na dražbi.

Veliko kupcev nepremičnin se v določeni fazi nakupa odloči za poskus nakupa nepremičnine na dražbi. Pri tovrstnem nakupu je potrebno biti zelo pazljivi, saj nam sodišča ali stečajni upravitelji ničesar ne jamčijo.

1.) Zgodilo se je že, da se je na dražbi prodajal na črno zgrajen objekt, ki pa ni bil nikjer zabeležen kot črna gradnja. Vpisan je bil kot stanovanjska stavba s hišno številko in vse je kazalo, da je vse urejeno. Pa je bila črna gradnja. Cenilec je objekt ocenil kot stanovanjskega in se ni pobrigal, da bi pregledal vso potrebno dokumentacijo. Kasneje po dražbi se je zgodilo, da je dolžnik sam prijavil na inšpektoratu črno gradnjo, in je kupec, ki je objekt kupil po precenjeni vrednosti, dobil plombo črne gradnje in odredbo za rušenje. Kupec v takem primeru ni imel možnosti pritožbe ali odškodnine.

​2.) Velikokrat se zgodi tudi, da se dolžnik po dražbi na vse moči​ trudi ostati v nepremičnini in ga pravno spravimo ven šele po letu pravdanja. Dolžnik ima tudi pravico zaprositi, da ostane v nepremičnini še dve leti po dražbi, in če se v tem roku ne izseli, se ga lahko šele takrat pravno preganja za izselitev. 

3.) Navadno dolžniki zapustijo nepremičnino v groznem stanju. Zato je v 90 odstotkih primerov potrebna obnova nepremičnine. 

4.) Trenutno se za nepremičnine na dražbah zanima vse več kupcev, zato cene dosegajo tržne cene, včasih jih celo prekoračijo. Zato je nujno, da si kupec pred dražbo postavi mejo, do koliko bo dražil, in te meje v nobenem primeru ne prekorači.

V agenciji INVESTMOND nepremičnine, Edmond Petrovič s.p. (od leta 1998) vam vse opravimo strokovno in brez napak. Prodali smo že preko 1000 nepremičnin 100 % zadovoljnim strankam. 

Stanovanje Vam prodamo v roku 3 tednov. Provizija za ekskluzivno posredovanje pri prodaji pa znaša samo 1 % + DDV.

Sodelovanje in pomoč na dražbi zaračunamo 3 %, s preverbo vseh dokumentov in dogovorom z dolžnikom o izselitvi.​
Oglašujemo skoraj po vsem svetu. Predvsem v Rusiji, drugih sovjetskih državah, Italiji​, na Kitajskem​ in seveda v Sloveniji. 

Povezane vsebine:

Kako dobro prodati stanovanje

Edmond Petrovič, www.investmond.si