NAPOVED PREDSTAVE

Junija na slovenske odre prihaja muzikal Briljantina

Ljubljana, 30. november
V Križankah so včeraj predstavili nov skupni projekt Festivala Ljubljana in podjetja Prospot. Po rekordnem številu ponovitev muzikala Mamma Mia! bodo na oder postavili legendarno uspešnico, muzikal Briljantina.

Foto: Briljantina 2013, avtor: Miha Fras

Umetniški vodja Festivala Ljubljana, Darko Brlek, je spomnil, da so Križanke gostile tudi premiero muzikala Mamma Mia!, ki po dveh letih in rekordnem številu ponovitev še naprej polni dvorane po Sloveniji. Do sedaj si ga je ogledalo že neverjetnih 120.000 Slovencev.

Junija prihodnje leto bo srca slovenskih gledalcev skušal osvojiti nov licenčni muzikal, Briljantina. Njegova premiera bo prav tako v Križankah, predvidenih pa je več ponovitev v juniju in avgustu.

Briljantina je bila premierno uprizorjena leta 1971 na sceni Kingston Mines Theatre v Chicagu, leto kasneje pa tudi na Broadwayu. Zgodba, ki se dogaja konec petdesetih let, v zlati dobi rokenrola, je postala sinonim za prijateljstvo med ljudmi različnih socialnih statusov, ljubezen, ki socialnih razlik ne pozna, za sanje o prihodnosti. Teme, ki so večne, in razlog za 45 let dolgo uspešno uprizarjanje muzikala v gledališčih po vsem svetu.

Foto: Tiskovka v Križankah, avtor: Festival Ljubljana

Še stopničko višje je muzikal postavil film iz leta 1978 z Johnom Travolto in Olivio Newton John v glavni moški in ženski vlogi. Film sodi med pet najuspešnejših filmskih muzikalov, glasba iz filma pa je bila prodana v milijonskih izvodih.

Projekt Briljantina nastaja že več kot leto dni, na njem pa dela ekipa, ki je na oder postavila Mammo Mio!. Vlogo prevajalca pesmi so zaupali Tomažu Domiclju, besedilo pa bo prevedel Boštjan Gorenc – Pižama. Glasbeni vodja projekta je Patrik Greblo, režiser Jug Radivojevič, za sceno pa bo poskrbel Aleksandar Denič – Sale.

Igralce (-ke), pevce (-ke) in plesalce (-ke) bodo izbrali na avdiciji, ki bo predvidoma od 12. do 14. januarja v Ljubljani. Pogoji za sodelovanje bodo objavljeni na Facebook strani muzikala Briljantina, informacije pa bo mogoče dobiti tudi na e-naslovu info@prospot.si.

 

NF