ŠPORT

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol za turistično promocijo

Mag. Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož, in uspešni jadralki Tina Mrak ter Veronika Macarol so 14. marca v Portorožu podpisali sponzorsko pogodbo. Ob tej priložnosti so splovili njuno novo jadrnico razreda 470, s katero sta si zastavili cilj udeležbe na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020.

Foto: Janez Mužič

Turistično združenje Portorož si tako prizadeva promocijo destinacije Portorož in Piran graditi tudi z vrhunskimi športnimi zgodbami ter razvijati športni turizem, ki ima vse večji potencial. Ob podpisu pogodbe je tako mag. Igor Novel poudaril: »Na destinaciji želimo izkoristiti vse naravne in kulturne danosti, ki omogočajo aktivnosti skozi vse leto. Imamo odlične pogoje za izvedbo športnih prireditev, tekmovanj in priprav, s katerimi lahko podaljšujemo glavno turistično sezono. V turistično ponudbo si želimo vključiti več vodnih športov. Večkratni dobitnici priznanja za športnika Občine Piran, bronasta medalja na svetovnem prvenstvu lani v Solunu, zlato na regati svetovnega pokala za olimpijske razrede 470 letos v Miamiju in številni drugi vrhunski rezultati so vredni naše podpore.«

Nove jadrnice, do katere sta jadralki prišli tudi s pomočjo Občine Piran, se je skupaj z njima veselila podžupanja mag. Meira Hot. Pozdravila je pobudo Turističnega združenja Portorož in poudarila prizadevanja občine za zagotovitev čim boljših pogojev za delo in trening jadralk.

»Našo športno infrastrukturo bomo tako letos obogatili še z novim Domom vodnih športov, ki bo namenjen prav pripravi vrhunskih jadralcev in organizaciji mednarodnih regat, svoj prostor v njem pa bodo dobili tudi rekreativni športniki. V sodobnem objektu pa bodo svoj prostor seveda dobili tudi rekreativni športniki na vodi,« je dejala.

Ob tem je pohvalila premišljeno poslovno odločitev Turističnega združenja Portorož, saj rezultati jadralk povečujejo prepoznavnost in krepijo ugled destinacije Portorož in Piran in ji prinašajo dodano vrednost.

Foto: Janez Mužič

Tina Mrak je ob podpisu pogodbe povedala, da jima podpora v domačem kraju pomeni veliko in da brez pomoči ter dodatnih sredstev ne bi mogli izpeljati svojih jadralskih načrtov.

»Občutki z novo jadrnico so vedno lepi, to je poseben dogodek. Komaj čakava na prve regate,« pa je ob zahvali dejala Veronik Macarol.

Z novo jadrnico bosta prvič nastopili že konec marca na regati na Palmi de Mallorci. Sicer pa je njun olimpijski program zelo zahteven. Predvideva udeležbo na vseh najmočnejših regatah na svetu. Njun glavni cilj je priti čim bolje pripravljeni na svetovno prvenstvo v Aarhusu, kjer se bodo avgusta delile prve norme za olimpijske igre v Tokiu 2020.

Kot je povedal njun trener Tomaž Čopi, je nova jadrnica razreda 470, s katero želita jadrati na olimpijskih igrah, nemške proizvodnje in bo gotovo hitrejša od dosedanje. Jadralki sta jo poimenovali Viktorija, njena krstna botra pa je njuna fizioterapevtka Mirjam Ivančič.

Janez Mužič

Povezane vsebine:

Najvišje priznanje za športne dosežke ostaja jadralskemu dvojcu