FESTIVAL ITN.

Itn. – festival angažiranega pisanja že drugič na Vodnikovi domačiji

Ljubljana, 10. april 2018
V Ljubljani (Šiški) bo ta teden potekal že drugi festival angažiranega pisanja Itn. v organizaciji založbe Mladinska knjiga in Vodnikove domačije. Na Vodnikovi domačiji je danes potekala tiskovna konferenca, na kateri je bil napovedan začetek festivalskega dogajanja. Na njej so sodelovale: Nika Kovač (koordinatorka festivala), Alenka Veler (programska koordinatorka festivala), Tina Popovič (producentka festivala) in Kristina Kranjc (članica programskega sveta festivala).

Foto: ITN

Knjiga – osnova za spreminjanje sveta

“Živimo v svetu, v katerem se neenakosti intenzivno večajo. Zadnja kriza je prinesla varčevalne ukrepe, ki so postali normalni. Razlike med privilegiranimi in neprivilegiranimi pa se večajo. Prepričani smo, da nam knjiga ponuja izhodišče in oporo za drugačno delovanje. To je tudi osnovna ideja našega festivala,” je povedala koordinatorka festivala Nika Kovač.

Festivalsko dogajanje je razdeljeno na štiri festivalske dni. Vsak izmed njih je osredotočen na eno izmed naslednjih tem: Ivan Cankar, Ženske pisave, Spreminjanje sveta in Poezija.