VINSKI KLUB

Istrski rubini – samo za izbrance

Koper, 15. april 2018
V kleti Vinakoper že deseto leto deluje vinski klub Istrski rubini, ki znatno prispeva k negovanju odnosa do vina in h kulturi njegovega pitja. Člani kluba so najzahtevnejši ljubitelji vin, ki želijo uživati v edinstvenosti in odkrivati njihov potencial zorenja ter tako ostriti svoj poznavalski občutek za izbrana vina.

Foto: Vinakoper

Kot so sporočili iz družbe Vinakoper, vsako leto članom kluba predstavijo novo vino iz kolekcije Istrskih rubinov, prav tako pa jih povabijo na posebne, le njim namenjene degustacije. Tokratna se je odvijala v degustacijskem prostoru kleti. Za kulinarično spajanje vina in hrane so poskrbeli v restavraciji Hiša refoška, kulinarika in vino. Udeleženci dogodka so si ogledali tudi Zakladnico Istrskih rubinov, kjer so shranjene vse dosedanje polnitve tega ekskluzivnega vina.

Nad novim vinom so bili člani kluba več kot očitno navdušeni.

»Kot domačin in Istran sem na naše Istrske rubine izredno ponosen. Kot ljubitelj vin pa lahko zagotovim, da je to vrhunsko vino, narejeno z ljubeznijo in s ciljem, da svetu predstavi adute naše zemlje in okolja. Žal je količina rubinov omejena, a vsak, ki jih spozna, se vanje zaljubi,« je dejal Andrej Dežjot.

Po besedah predstavnikov Vinakoper so najprestižnejša vina zbrana v klubu, ki je ime dobil po izjemno redkem in zelo cenjenem dragem kamnu, ki simbolizira izjemnost, posebnost in prestiž. Vse to se zrcali v vinih, ki nosijo ime Istrski rubini. Plemenitost teh vin se kaže tudi v njihovi dostopnosti, saj so na voljo le članom kluba Istrski rubini. Člani imajo ekskluzivni dostop do avtorskih vin izbranih leg, sort in letnikov, ki jih v kleti predstavijo, ko dosežejo primerno zrelost in pokažejo svoj pravi potencial za nadaljnje zorenje in plemenitenje.