FLOS OLEI 2018

Istra znova razglašena za najboljšo destinacijo oljčnega olja na svetu

Koper, 14. marec 2018
Minuli petek so v Novigradu predstavili svetovno znani vodič Flos Olei 2018, v katerem se predstavlja tudi sedem slovenskih oljkarjev.

Foto: MOK

Flos Olei je edini mednarodni vodič z izborom ekstradeviških oljčnih olj, ki ga urejata priznana poznavalca Marco Oreggia in Laura Marinelli. Vodič nudi vpogled v rezultate skrbnega preizkušanja velikega števila vzorcev, ki predstavljajo oljkarstvo kar 51 držav s petih kontinentov.

Istra se je že v minulih dveh letih uvrstila na sam vrh po kakovosti oljčnega olja, z izjemnimi rezultati pa se lahko pohvali tudi letos, ko je že tretje leto zapored razglašena za najboljšo destinacijo oljčnega olja na svetu.

Foto: YT

Najnovejšo številko prestižnega oljkarskega vodiča so predstavili minuli petek v Novigradu, saj se je vanj uvrstilo kar 77 olj s Hrvaške. V njem pa tudi letos najdemo tudi slovensko oljčno olje, med 500 izbranimi vzorci je bilo v elitno družbo uvrščenih sedem slovenskih oljkarjev.

Kot so sporočili z Mestne občine Koper, so se poleg aktualnega nosilca naslova Županovo olje Franca Morgana v vodič uvrstili še Miran Adamič – Ronkaldo, Boris Sabadin – Ekološka kmetija Bem, Vanja Dujc, Oljčno olje Jenko, Ekološka kmetija Bočaj in Matjaž Bordon – Oleum Solis. Dogodka se je v imenu občine udeležil podžupan Peter Bolčič, saj občina tistim oljkarjem, ki so se uvrstili v aktualni Flos Olei in so obenem sodelovali na letošnjem natečaju za Županovo oljčno olje, sofinancira prijavo za Flos Olei 2019.

Nataša Fajon

Povezane vsebine:

Valter Flego: Raznolikost ljudi ne deli, temveč bogati in združuje