ZABAVA

Imamo novo piransko princesko

Ljudstvo družabnih omrežij je odločilo, letošnja piranska princeska, ki se bo 13. 7. 2017 ob 23. uri spustila s piranskega zvonika je Pirančanka Sanja Ilič Dorič.

Foto:Prvi spust princeske je napolnil Piran

Sanja, rojena Pirančanka, prostovoljna gasilka, mati dveh otrok, si je v letu 2017 postavila kar nekaj ciljev. Med njimi se je znašel tudi izziv, da premaga strah pred višino. Zato se je prijavila na natečaj za Princesko 2017. Razloga za strah pred višino ne pozna, a pravi, da se raje drži tal.

Vesela je in ponosna na svoje Pirančane, ker so jo izbrali. Hvaležna je prav vsakemu posamezniku, ki ji je namenil svoj glas, in teh ni bilo malo, saj je dobila preko 1000 glasov.

Princesko Sanjo čakata dva naporna tedna. Najprej bo potrebno prestati »test višine« na Zip line v Bovcu, zatem sledi pomerjanje princeskine obleke, spoznavanje s piranskim zvonikom, trening pristanka v županovo naročje in veliko poziranja pred fotografi.


Foto: Princeska 2017 Sanja Ilič Dorič

Ob vprašanju, kako bo na zvoniku, se Sanja le kislo nasmeji, zamahne z roko in odgovori, da ve, da z zvonika vodi le ena pot. Tista po vrvi v temo Tartinijevega trga.

Spust Princeske z zvonika, je posvečen sv. Juriju, ki je davnega 20. 7. 1343 rešil Pirančane pred strašno nevihto. Letos se bo zgodil v četrtek, 13. 7. 2017 ob 23. uri na Tartinijevem trgu v Piranu.

Uredništvo