ODZIV NA NASILJE V JAVNOSTI

Socialni eksperiment “Gledam, (ne) vidim”

Koper, 20. november
Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Primorsko svetovalno središče sta v začetku novembra, v sodelovanju z Društvom naprednih obrambno-borilnih metod (DNOBM) in Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP), v Kopru ponovno izvedla socialni eksperiment. Tokratna tema je bila nasilje.

V okviru obeležitve mednarodnega dneva boja proti nasilju nad ženskami so preverjali odzive posameznikov na nasilje v javnosti. “Z namenom ozaveščanja javnosti o pomembnosti preprečevanja nasilja smo se ponovno lotili izvedbe terenskega socialnega eksperimenta, s katerim smo preverjali odzive mimoidočih na improvizacijo nasilja v javnosti in stopnjo tolerance do prikazanega nasilja, tako nad žensko kot nad moškim,” je povedala Kristina Taja Grünfeld, sekretarka resorja za socialo in študentsko problematiko ŠOUP.

Predstavitev in premierno predvajanje eksperimenta »Gledam, (ne) vidim« bo v sredo, 22. novembra, ob 17. uri v Študentskem centru Univerze na Primorskem na Čevljarski ulici 27 v Kopru.

Predstavitvi in analizi eksperimenta bo sledila okrogla miza na temo nasilja, ki jo organizira PRIMSS. Gostje okrogle mize, katere moderator bo psiholog Matic Munc, zunanji strokovni delavec na PRIMSS in vodja eksperimenta, bodo filozof dr. Ernest Ženko, redni profesor na Univerzi na Primorskem, dr. Jasna Podreka, predstavnica Društva SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja in Aleksandar Pašić, predstavnik DNOBM (Association of Advanced Defense & Fighting Methods).

NF

Povezane vsebine:

Nekatere skrivnosti ne smejo ostati skrite

Samo odrasli lahko prekinemo tragedije otrok, ki trpijo zaradi spolnih napadov

Svet Evrope objavil nasvete za zaščito otrok pred zlorabami na spletu