MAI PIU IZOLA

Glasbeni večer v soju sveč z Iztokom Novakom – Easyjem

Izola, 2. februar 2018
Izolski lokal Mai Più je bil prejšnji petek ponovno odet v slovensko kantavtorsko glasbo. Po akustičnih večerih Rudija Bučarja, Petra Lovšina in Aleksandra Mežka je na oder stopil obalni glasbenik in radijski voditelj Iztok Novak – Easy, ki je s svojim repertoarjem pričaral toplo razpoloženje.

Foto: Easy in Rudi Bučar, avtor: Kriss Dassena

»Ne nastopam veliko. Vsakič imam namreč občutek, da to počnem prvič,« je rekel Easy, ko je stopil pred publiko lokala Mai Più, in priznal, da ima nekaj treme.

Morda je res, da ne koncertira veliko, a morda so njegovi intimno-izpovedni nastopi prav zaradi tega še bolj pristni. In kot je za njega značilno, je bilo tudi tokrat »na easy«, čeprav sta se mu pri izvedbi nekaj točk na odru pridružila gosta večera, Rudi Bučar in Lean Kozlar Luigi.

Foto: Kriss Dassena

Foto: Easy in Jan Baruca, avtor: Kriss Dassena

S svojim nežnim glasom in božajočim zvokom klavirja je ob spremljavi Jana Baruce na kitari sprožil val čustev, ki ga ni bilo težko zaznati – roseče oči, nasmehi in držanje za roke. Precej drugače kot na Melodijah morja in sonca, kjer je leta 2015 pred dvatisočglavo množico slavil s skladbo Nekaj med nama.

Poleg te je zaigral še pesmi s svojega, zaenkrat edinega, albuma Galeb iz leta 1995 in novejše single, med njimi tudi »najintimnejšo skladbo« Spet ona. Slednja bo svoj prostor dobila na drugem albumu, ki naj bi izšel še pred koncem leta, njen videospot pa smo si lahko prvič ogledali pred nekaj dnevi. Videospot je tako kot prejšnji nastal pod snemalno in režisersko taktirko Izolana Petra Kleve, prav tako pa lahko v njem prepoznamo Doroteo Volk, ki je že nastopala v videospotih pesmi Kar tako, Nekaj med nama in Imam pa te rad. Le da v tokratni zgodbi ni v ospredju ona, temveč umetnine albanskega ustvarjalca s peskom Fatmirja Mure.

Kriss Dassena

Povezane vsebine:

Decembrska zmrzal, ki ogreje srce

“Na mladih svet stoji. Zakaj ne bi tudi Izola?”