ULIČNA UMETNOST

Frivolus očaral in začaral obiskovalce

Koper, 3. september 2018
Minuli konec tedna so se koprske ulice in trgi spremenili v premične gledališke odre, na katerih so kraljevali ulični umetniki.

Foto: Kim Shine

Festival uličnih umetnikov Frivolus, ki je pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) potekal od petka do nedelje, je ponovno oživel ulice in trge starega mestnega jedra in očaral obiskovalce.

Foto: Jakob Bužan

Foto: Jakob Bužan

Po besedah organizatorjev je Frivolus z magično močjo za tri dni obrnil Koper na glavo. Številni obiskovalci so na festivalu srečali klovne, akrobate, ulične glasbenike, igralce, lutkarje in žonglerje, ki so rušili meje med zabavo in umetnostjo ter se približali občinstvu tako, da so obiskovalce aktivno vključili v svoje vragolije.

Festival, ki je gostil ulične umetnike z vseh koncev sveta, je navdušil, zabaval in nasmejal velike in male obiskovalce.

“V Koper smo že tretje leto zapored pripeljali ulične umetnike, ki so obiskovalcem pretresli vsakdanjik, jih vrgli iz ustaljene rutine in vsakodnevne poti prikazali v drugačni luči. Ulično gledališče spodbuja mimoidoče, da sodelujejo pri predstavi in jim omogoča biti del posebnega doživetja,” je o prireditvi dejala Nika Stegovec, sekretarka za interesne dejavnosti ŠOUP in vodja festivala Frivolus.

Uredništvo

Povezane vsebine:

Koper tudi letos odpira vrata ulični umetnosti